KONTAKTA MED OSS

Epic fails

Uppgifter: Den nedsparkade syriske flyktingen som fick hjälp av Real Madrid är en terrorist

Den syriske flyktingen som blev nedsparkad av en journalist och sedan fick ett tränarjobb i Real Madrid är kanske inte så oskyldig som många först trodde. Enligt uppgifter stred mannen med terrorgruppen al-Nusra Front innan han flydde till Europa.

Publicerad

den

 

De flesta har säkert läst nyheten om den syriske flyktingen som blev våldsamt nedsparkad av en kameraman när han tillsammans med sitt barn försökte undkomma polisen vid gränsen mellan Ungern och Serbien. En händelse som fångades på bild och som väckte starka reaktioner över hela världen mot det inhumana beteendet.

Den syriske mannen heter Osama Mohsen och har tidigare arbetat som fotbollstränare på hög nivå. Några dagar efter den kontroversiella klippet släpptes kom den glada nyheten om att Mohsen tagit sig till Spanien och med hjälp av uppmärksamhet från Real Madrid landat ett jobb som tränare i det nya landet. Han och familjen välkomnades med öppna armar av världsstjärnan Cristiano Ronaldo och Real Madrid-presidenten Florentino Perez vid ankomsten.

En hemsk historia som vändes till något positivt tycker nog många. Men frågan är om inte folk blivit lurade i det här fallet. Enligt den kurdiska gerillarörelsen PYD, som kämpar mot islamistiska terrorgrupper och Syriens president Bashar al-Assad, krigade Osama Mohsen jämsides med den fruktade terrorgruppen al-Nustra Front innan han flydde till Europa. Detta rapporterar den kurdiska tv-kanalen Rudaw idag. Al-Nusra Front är Al-Qaidas stridande gren i Syrien.

PYD hävdar vidare att att Mohsen varit inbladad i ett våldsamt upploppet mot kurder som slutade med att 50 oskyldiga miste livet. Händelsen inträffade efter en fotbollsmatch i staden Qamishlo för snart elva år sedan. Mohsen var under den tiden tränare för klubben al-Fatwa.

Här blir Osama Mohsen nedsparkad.

Här blir Osama Mohsen nedsparkad.

Al-Nusra Front.

Al-Nusra Front.

Fortsätt läsa