Connect with us

MMA

Världens starkaste man gör MMA-debut

Mariusz Pudzianowski, utsedd som världens starkast man 5 gånger om, gör sin MMA-debut och demolerar sin motståndare!

Published

on

Lista

Världens 20 rikaste MMA-fighters

Published

on

20 rikaste MMA-fighters huvudbild

Det kan löna sig väl att nå toppen av kampsportsvärlden. Elitatleter är inga främlingar för ett hälsosamt bankkonto, och når man stjärnorna på våldets himlavalv kan miljonerna strömma in. I den här artikeln kommer vi att lista de 20 rikaste MMA-fighters i världen, både aktiva som pensionerade.

20 välbärgade fighters

“Money makes the world go round!” Så lyder kapitalismens slagord. Vare sig det gäller produktion, handel eller sport, så har pengar sin eviga roll att spela. Ända sedan antiken har atleter varit minst sagt välbetalda. En av de rikaste männen genom världshistorien var en ryttare som tävlade i vagnlopp under romartiden. Idag kan de som sportar till yrket räkna med att tjäna sig en ordentlig hacka om de når elitnivå, speciellt inom kampsporten.

Nedan kommer de tjugo rikaste MMA-utövarna idag att listas. Allt från gamla pensionerade slagskämpar till de som än strider på i buren har inkluderats!

 • 20. Michael Bisping – $9,000,000 (ca. 78,000,000:-): Engelsmannen Michael “The Count” Bisping står som den tjugonde rikaste MMA-utövaren vid dagens räkning. Nu pensionerad från sporten, jobbar Bisping som expertkommentator åt UFC. Han saknade inte framgångar under sin tid som fighter dock, och höll bland annat UFCs mellanviktstitel mellan 2016-2017.
 • 19. Jose Aldo – $9,000,000 (ca. 78,000,000:-): På plats nummer nitton på denna lista av våldets krösusar finner man den tidigare fjäderviktsmästaren i UFC Jose “Junior” Aldo. Han höll sin 65.7kg-titel i ett järngrepp en längre tid, och ansågs under sin era som bälteshållare vara den bästa fjäderviktaren i världen. Nu har han dock lämnat sin gamla mästardivision bakom sig, och tävlar i dagsläget som bantamviktare i UFC.
 • 18. Junior dos Santos – $10,000,000 (ca. 87,000,000:-): Junior “Cigano” dos Santos höll under sin tid på toppen av sporten UFCs tungviktsbälte i mellan 2011-2012. Effektiv med att avsluta sina motståndare, besitter dos Santos en briljant färdighet med nävarna. Efter att ha kämpat i UFC i över ett decennium, släpptes han av organisationen i början av det här året.
 • 17. Jon Jones – $10,000,000 (ca. 87,000,000:-): Det ständiga orosmolnet Jon “Bones” Jones kommer in på en plats nummer sjutton på den här listan. Jones anses av många vara den främsta MMA-fightern genom alla tider, och dominerade mästerligt UFCs lätta tungviktsdivision under en längre tid. Dock frånsade han sig sin titel förra året, och tog flytten upp till tungvikt. Han har hittills inte genomfört en match i sin nya viktklass.
 • 16. Chael Sonnen – $10,000,000 (ca. 87,000,000:-): Chael Sonnen är en sann MMA-veteran. Nu pensionerad från sporten, kämpade sig Sonnen genom hela tjugotvå år som aktiv fighter. Han arbetar idag som expertkommentator, och driver även några affärsverksamheter vid sidan om. Ofta kallad “gudfadern av trash-talk” i MMA, har Sonnen lyckats samla på sig en ansenlig summa pengar.
 • 15. Frank Mir – $11,000,000 (ca. 95,000,000:-): Frank Mir var något av en pionjär under sin tid som tungviktare inom UFC. Med sitt svarta bälte i BJJ, introducerade Mir högkvalitativ grappling till en viktklass som tidigare lagt fokus på slagkraft i nävarna. Hans grapplingsfärdigheter ledde Mir till att erövra tungviktsbältet likväl som ett interimbälte i organisationen.
 • 14. Ronda Rousey – $12,000,000 (ca. 104,000,000:-): “Rowdy” Ronda Rousey var den första kvinnliga UFC-mästaren. Hon stod som galjonsfigur på det feminina skepp som snart skulle komma att ta en dominant plats i UFC-hamnen. Extremt dominant under hennes sejour som titelhållare, var det först i karriärens elfte match som den tidigare olympiska medaljören led en förlust i buren. Nu pensionerad från sporten, har Rousey anslagit sig till WWE, och är idag en amerikansk brottare.
 • 13. Quinton Jackson – $12,000,000 (ca. 104,000,000:-): Quinton “Rampage” Jackson är lika mycket en underhållande karaktär som han är en farlig fighter i buren. Jackson spenderade den större delen av sin karriär i UFCs lätta tungviktsdivision, där han fann sig ett hem i toppen av viktklassen samt vid ett stadie erövrade bältet. Efter UFC gick “Rampage” över till rivalorganisationen Bellator, där han tävlade som tungviktare.
 • 12. Chuck Liddell – $14,000,000 (ca. 122,000,000:-): Chuck “The Iceman” Liddell, ett namn som hör hemma i UFCs bok av legender. För de som följde UFC för cirka 10 år sedan, bör “The Iceman”s namn bära stor betydelse. Han var möjligtvis organisationens första superstjärna. Liddell tävlade i den lätta tungviktsdivisionen, där han även höll titeln under en längre tid. Explosiv, våldsam och med en obönhörlig lust för att spilla blod, var Liddell en kraft att räkna med i oktogonen under det tidiga 2000-talet.
 • 11. Tito Ortiz – $15,000,000 (ca. 130,000,000:-): Med en miljon dollar mer till hands, är Tito “The Huntington Beach Bad Boy” Ortiz lite rikare än sin ärkerival Chuck Liddell. Ortiz var likt Liddell en lätt tungviktare i UFC, och höll likt “The Iceman” bältet i viktklassen. Efter sin tid i organisationen, fortsatte Ortiz att tävla i Bellator ett par matcher fram tills att han pensionerade sig. Idag försöker Ortiz att slå sig in på en karriär som politiker, och har bland annat besuttit rollen som temporär borgmästare i sin hemstad i Kalifornien.
 • 10. Randy Couture – $17,000,000 (ca. 148,000,000:-): Randy “The Natural” Couture är nästa namn som har en legendarisk klang i UFC. Han erövrade tungviktsbältet i organisationen när denna fortfarande stod på sina barnsben. Genom sin långa och gedigna karriär tävlade Couture i både tungvikt och lätt tungvikt, och höll titlar i båda viktklasser. Sedan länge pensionerad från sporten, driver “The Natural” idag en stor gymverksamhet där han tränar morgondagens fighters.
 • 9. Wanderlei Silva – $18,000,000 (ca. 156,000,000:-): Wanderlei “The Axe Murderer” Silva är den första PRIDE-legendaren som tar plats på listan. Genom flertalet kamper höll den brasilianska fightern mellanviktsbältet i denna nu nerlagda japanska organisationen. Tids nog flyttade Silva över till UFC. På amerikansk kunde han dock inte finna samma framgångar, och lade handskarna på hyllan för ett par år sedan utan att återigen kunna titulera sig som mästare.
 • 8. Fedor Emelianenko – $18,000,000 (ca. 156,000,000:-): På tal om legendarer, anses den ryske tungviktaren Fedor “The Last Emperor” Emelianenko tillhöra listan på de främsta MMA-utövarna genom alla tider. Som galjonsfigur för organisationen PRIDE, var Emelianenko under sin storhets tid en tillsynes oslagbar mästare. År ut och år in hamrade han sönder sina motståndare, en svit som enbart mötte sin ände efter att han, likt Silva, flyttat över till amerikansk mark. Emelianenko tävlar än vid 44-års ålder, och är satt att gå en match för Bellator nu i oktober.
 • 7. Anderson Silva – $18,000,000 (ca. 156,000,000:-): Anderson “The Spider” Silva har sin plats i UFCs Hall of Fame garanterad. Brasilianaren tävlade i organisationens mellanviktsdivision, där han var en exceptionellt dominant mästare under sin tid som titelhållare i viktklassen. Efter att ha erövrat bältet i oktober 2007, inledde Silva en svit på hela elva raka titelförsvar, under vilka han tycktes omöjlig att bemästra. Tids nog kom dock förlusten, och därefter lyckades “The Spider” aldrig återfinna sin mästerliga form. Han släpptes av UFC förra året, och har inte tävlat sedan dess.
 • 6. B.J. Penn – $22,000,000 (ca. 191,000,000:-): Ständigt kampvillig och flexibel när det kommer till viktklasser, gjorde B.J. “The Prodigy” Penn sig ett namn inom UFC som en mästerlig fighter. Genom sin karriär tog sig den lille Hawaii-sonen an flertalet motståndare som var större än han själv, och kunde ändå vaska hem en seger tack vare sin talang. Under sin tid i UFC erövrade Penn både lättvikt- och welterviktsbältet. I 2019 avslutade han sin långdragna karriär efter ett antal förluster.
 • 5. Brock Lesnar – $28,000,000 (ca. 243,000,000:-): Brock Lesnar är ett fysiskt fenomen. Den storvuxne, blondhårige amerikanen besitter ett axelspann som skulle få en albatross att bli avundsjuk. Lesnar stred föga förvånande i tungviktsdivisionen i UFC, där han erövrade bältet i 2008. Han följde upp titelvinsten med två lyckade titelförsvar. Lesnar har alternerat sin tid som MMA-fighter med att bli ett av super-namnen inom amerikansk brottning, där han är signerad till WWE.
 • 4. Georges St. Pierre – $30,000,000 (ca. 260,000,000:-): Legendarernas legendar, Georges “Rush” St. Pierre. Det finns något av en consensus inom MMA-sfären att St. Pierre är den främsta fightern genom alla tider, the GOAT. Under sin tid som aktivt tävlande inom sporten höll St. Pierre welterviktstiteln i UFC på ett extremt dominant vis. Han gjorde även en kortvarig återkomst på en match, där han erövrade mellanviktstiteln. St. Pierre säger sig vara pensionerad vid det här laget, och fokuserar sin tid på att driva en gymverksamhet i sin hemnation Kanada samt arbeta som talesperson inom reklamvärlden. St. Pierre har även försökt sig på en karriär som skådespelare, och kan ses i ett antal filmer.
 • 3. Khabib Nurmagomedov – $30,000,000 (ca. 260,000,000:-): Den ryske våldsmannen Khabib “The Eagle” Nurmagomedov står som den tredje rikaste MMA-fightern i världen. Nurmagomedov har gått till historien som den främsta lättviktaren genom tiderna, då han lämnade sin karriär bakom sig som obesegrad. Nu pensionerad, lade Khabib handskarna på hyllan vid enbart 31-års ålder, ett beslut som lämnade något av ett vakuum i UFCs lättviktsdivision. Vid det här laget förmögen och med lite kvar att bevisa inom sporten, säger sig Nurmagomedov inte längre vilja tävla. Han arbetar idag som MMA-tränare, där hans fokus ligger på kampsportscenen i hemlandet Dagestan.
 • 2. Rorion Gracie – $50,000,000 (ca. 434,000,000:-): Rorion Gracie har aldrig tävlat i en professionell MMA-match. Trots detta tar han plats på den här listan, då han som en av frontmännen i Gracie-klanen minst sagt haft en inverkan på sporten. Gracie var med och grundade UFC, och spelade en vital roll i att introducera den nya kampsporten till omvärlden. Ett åtagande värt sin vikt i guld!
 • 1. Conor McGregor – $110,000,000 (ca. 955,000,000:-): Föga förvånande kommer the one and only “Notorious” Conor McGregor in på första plats på den här listan. Under sin karriär som MMA-fighter, har McGregor överskridit burens gränser, och blivit ett globalt namn. När det kommer till den burduse irländaren, är det inte bara MMA som profilerar honom. Han har grundat ett whiskeydestilleri samt gått en högt uppmärksammad boxningsmatch mot legendaren Floyd “Money” Mayweather. Även om UFC-karriären dalat neråt något den senaste tiden, fortsätter McGregor att dra in enorma summor pengar i alla aspekter av hans professionella liv. Det är bara en tidsfråga innan “Notorious” uppnår statusen som miljardär räknat i svenska kronor.

 

Continue Reading

Lista

10 sexigaste MMA tjejerna just nu

Published

on

Sexigaste MMA-tjejer Huvudbild

Ute i MMA-sfären finns det ett antal kvinnliga tävlande som definitivt platsar in som modeller i de bästa modemagasinen. I den här artikeln kommer vi nämna tio av dessa tjejer, samt beundra deras utseende.

MMA-tjejer att beskåda

Ur ett visst perspektiv, är MMA en arena för jämställdhet. Likväl män som som kvinnor tävlar inom sporten, och de som tar klivet in på canvasen blöder på samma villkor. Buren står öppen för alla som önskar strida i den, och med denna öppna och välkomnande policy som sporten fostrar, får man folk av alla de slag som vill testa på MMA. När det kommer till kvinnorna, kan några av dessa utöver sina skickligheter i buren, även ha ett mycket fördelaktigt utseende till sin fördel.

Nedan kommer vi nu att lista tio ordentligt vackra MMA-tjejer. De är inte i någon särskilt ordning, och vi kommer inte att rangordna eller betygsätta dessa kvinnor i Zuckerberg-stil. Det kommer helt enkelt bara var en lista på ett antal kampflickor att beundra!

Veronica Macedo

Veronica Macedo (6-4-1) är en 25-årig flugviktare från Venezuela. Hon tävlar i Ultimate Fighting Championship (UFC), och har under sin tid i organisationen lyckats med att kamma hem blott en seger på fem matcher. Trots att det inte har gått vägen för Macedo i hennes UFC-karriär, har hon alltid ett yrke som modell att fala tillbaka på!

Veronica Macedo

Michelle Waterson

En veteran i MMA-sammanhang, tycks Michelle “The Karate Hottie” Waterson (18-9) aldrig ha tvivlat på sitt vackra utseende om man får tro hennes smeknamn. Den nu 35-åriga amerikanskan har varit en stapel i UFCs stråviktsdivision en längre tid, under vilken hon samlat på sig ett matchfacit på 6-5. Waterson har även profilerat som något av en modell vid sidan om buren, vilket är förståeligt när man väl fäster ögonen på den nätta “Karate Hottie”.

Michelle Waterson

Ariane Lipski

Brasilianskan Ariane “Queen of Violence” Lipski (13-7) är en UFC-fighter som man utan några större problem skulle kategorisera som “vacker”. Vid 27-års ålder har Lipski lyckats samla på sig en stor skara följare på sociala medier tack vare hennes goda utseende. Tampandes i flugviktsdivisionen, har det gått mindre bra med tävlandet den senaste tiden för “Queen of Violence”. Av sina sex senaste matcher har hon enbart vunnit två. Dock har hon undvikit alltför stor skada, och lyckats trots förlusterna behålla sitt fagra yttre.

Ariane-Lipski

Sabriye Sengul

En kvinnlig turkisk fighter kommer nu in på vår lista. Sabriye Sengul (1-1) är en 32-årig flugviktare som befinner sig i gryningen av sin professionella MMA-karriär. Av hennes två matcher, har Sengul tagit en seger och lidit en förlust. Hon debuterade i november 2019, där hon klev in i Bellator-buren för att gå en submission-förlust till mötes. Efter nederlaget släpptes Sengul av Bellator, och tävlar nu i mindre organisationer. Innan hon slog om till MMA, var Sengul en framstående kickboxer.

Sabriye-Sengul

Denise Kielholtz

Denise “Miss Dynamite” Kielholtz (6-2) är en av de lite tyngre kvinnorna på den professionella MMA-scenen. Den 32-åriga holländskan tävlar i bantamviktsdivisionen, och har på relativt kort tid etablerat sig som en av krafterna att räkna med i viktklassen. Med en bakgrund som kickboxare, har Kielholtz de senaste två åren gått bärsärkagång genom Bellator, där hon i dagsläget kan åtnjuta en vinstsvit på fyra raka matcher. Som smeknamnet hennes avslöjar, är hon en explosiv fighter, samt flammande vacker.

denise-kielholtz

Alejandra Lara

Den colombianska flugviktaren Alejandra “Azul” Lara (9-4) är mer eller mindre definitionen på en vacker MMA-fighter! Vid 26-års ålder har Lara lyckats etablera sig som en duktig striker i Bellator, och en motståndare som inte får underskattas. Det är dock hennes vackra yttre som väckt mest intresse för “Azul”s karriär i buren. Med anlag som är såväl spanskt som av urbefolkningen i Colombia, är den här Maya-flickan något alldeles extra i såväl buren som framför kameralinsen!

Alejandra Lara

Anastasia Yankova

Som ett av Moder Rysslands bästa exemplar av vackra kampsportare, gör nu den 30-åriga flugviktaren Anastasia Yankova (5-1) entré på listan! Yankova tävlar i Bellators flugviktsdivision, och har under sin tid i organisationen lyckats ta hem tre vinster på fyra matcher. Hennes senaste match slutade dock i en förlust, ett nederlag som blev det första i hennes professionella karriär. Snygg som få, finns det goda utsikter för såväl hennes karriär framöver som för dem som får bevittna henne i Bellator-buren!

Anastasia Yankova

Andrea Lee

Andrea “KGB” Lee (12-5) är en 32-årig amerikansk flugviktare som definitivt har en del faktorer som talar för henne. Efter en smärre tid av förluster, tog Lee nyligen sin första vinst på tre matcher i UFC för att återfinna vinstformen. Utöver hennes effektiva grappling och stryktålighet, har Lee även ett mycket fördelaktigt utseende. Blond, blåögd och med en god fysik, går det inte att förneka “KGB” hennes läckra form.

Andrea Lee

Valerie Loureda

Nu kommer den yngsta fightern på vår lista i amerikanskan Valerie “Master” Loureda (3-1). Vid blott 22 år fyllda har den vackra Loureda redan hunnit med att debutera för och följaktligen gå fyra matcher i organisationen Bellator. Hon har lyckats väl hittills i sin karriär som professionell MMA-utövare, där enbart ett nederlag har lidits. Tävlandes i flugviktsdivisionen, finns det mycket som talar för att den unge jänkaren kommer få uppleva en uppsjö av triumfer framöver.

Valerie Loureda

Paige VanZant

Sist men långt ifrån minst kommer möjligen den mest kända “snyggingen” inom MMA in på vår lista, Paige “12 Gauge” VanZant (8-5) Med likväl ett smeknamn som utseende som säger *PANG!* etablerade sig en ung VanZant tidigt som en av de vackraste kvinnorna inom kampsportensporten. När hon väl tävlade i MMA stred hon för UFC, där hon såg en del framgång.

Hon har dock lämnat MMA-buren bakom sig, och tillhör idag bkb-scenen (Bare Knuckle Boxing), på vilken hon gjort sig hemmastadd i organisationen BKFC (Bare Knuckle Fighting Championship). VanZant livnär sig fortfarande med nävarna, och drar som tidigare in stora tittarsiffror av folk som vill se den våldsbenägna nymfen spilla blod på canvasen!

Paige VanZant

Beautiful but deadly!

Även om det alltid är trevligt när en tävlande ser bra ut, får man inte förkasta dessa kvinnors skicklighet i buren. De är alla kvalificerade nog, vackert utseende eller ej, att gå kamper i några av världens främsta MMA-organisationer. Så länge man har i åtanke att dessa tjejer inte bara är ögongodis, utan också besitter det tekniska kunnandet att demolera en motståndare på canvasen, skadar det inte att utöver deras stridande även åtnjuta det yttre!

 

Continue Reading

MMA

4 matcher UFC-fans vill se i 2019

Published

on


2018 var ett spännande år för MMA världen. Sporten har vuxit sig större än någonsin och vi fick se McGregor göra en come back.  Fansen ser nu fram emot ett minst lika spännande 2019. Vi tänkte här se på några av de drömmöten vi fans har för 2019: Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson, Jon Jones vs. Daniel Cormier III, Nate Diaz III vs. Conor McGregor och Conor McGregor vs. Max Holloway!


Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson


Många fans menar att den här matchen är förhäxad. Totalt har det funnits fyra planerade möten, och hittills så har inga av dem blivit av. I det fjärde och senaste planerade mötet så snubblade Ferguson över en kabel och skadade sig. 

Något som gjort det hela ännu mer besvärligt är att Nurmagomedov för nuvarande är avstängd efter ett stort bråk efter en fight med McGregor. Men det finns inga tecken på att den här matchen kommer att bli av när han kommit tillbaka. UFC’s Dana White har också gjort det tydligt att han inte tänker boka en femte match mellan Khabib och Ferguson, även om många fans vill se den här matchen mer än något annat.

 
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I want to remind you guys, that before I become champion, I was close to the title fight 3 times and all 3 times I missed my opportunity. First was in July 2016 when I was offered to fight in Ramadan month and I turned it down, second was UFC 205 NYC when I was offered a title fight, bout agreement signed, but my title was given away, you know the story. Third time was UFC 209 where I was hospitalized and almost died. But after every single fail I were said: you missed your chance, earn your shot with one more victory. Tony you had your chance and you missed it, and that’s your fault only. You know that I’m disqualified and can’t fight, but it’s not fair to strip me off the title, I fought 3 times in 9 months. I won and defended my belt. As a fighter you deserve a title fight, you are great fighter and opponent, but now you have to fight or wait for my DQ to be over and fight(but UFC doesn’t want it). I don’t understand your offenses, if you fell down, you got to get up, not complain. #ufc #mma #ufclightweight

 

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

   


Jon Jones vs. Daniel Cormier III


Jon Jones och Daniel Cormier III har båda haft grymma karriärer inom MMA och de har båda dominerat i sina respektive matcher. Fansen har haft nöjet att se dessa titaner förr, Jones har slagit Cormier två gånger tidgare men historiken de har med varandra är nästan mer en historia för skvallerpressen.  I den senaste matchen mellan de två så vann Jones via knockout. Den här matchen blev dock borträknad efter det att Jones blivit positivt testad för droger. Sedan dess har det pyrt mellan de två och vi kan med säkerhet säga att det inte bara är fansen som ser fram emot en re-match. När? Det låter sig ses …. 

 

Nate Diaz III vs. Conor McGregor


En av de matcher som hittills dragit in mest pengar var matchen mellan McGregor och Diaz i UFC 202 där Betfair hade riktigt gynnsamma odds och det slutade med att McGregor tog hem matchen. De har totalt haft två matcher mot varandra och de ligger nu lika med 1-1. Som fans vill vi såklart gärna se Diaz och McGregor göra upp en gång för alla. Troligtvis kommer denna matchen faktiskt att bli av inom en snar framtid, men vi väntar fortfarande på annonserandet. 

Conor McGregor vs. Max Holloway


Holloway anses idag vara en av de bästa MMA-fighters som världen har skådat, någonsin. Samtidigt så är McGregor en otroligt kompetent fighter.  Senast dessa giganter gick upp mot varandra var snart sex år sedan, i augusti 2013. I dagsläget har Holloway kämpat sig igenom 13 raka matcher utan en enda förlust, något som till och med McGregor hyllar honom för.

Oavsett om man föredrar McGregor eller Holloway så kan vi alla hålla med om att detta mötet skulle kunna bli ett för historieböckerna. Fansen verkar dock få vänta då inget tyder på att mötet kommer planeras in. 

Continue Reading

Trender