Connect with us

Knockout

Frontkick som sänker motståndaren

Det är sällan man ser en frontkick träffa så hårt att motståndaren blir knockad.

Published

on

Knockout

Årets hittills råaste MMA-knockouts

Published

on

Brutala knockouts huvudbild

MMA-säsongen är i full gång och folk blöder friskt i buren. Här listar vi fem av de mest imponerande knockout-prestationerna hittills under 2021.

Knockout-galore!

Nu vankas det lite hederligt professionellt våld! Vi beger oss av till MMA-buren för att åtnjuta ett par riktigt brutala knockouts som ägt rum under den första halvan av 2021. Ett par ordentliga käftsmällar i priskamper är vad som står på menyn, ett blodsprutande spektakel av högsta underhållningsvärde.

Di Chirico sänker Joaquin Buckley

Under UFCs (Ultimate Fighting Championship) första gala för året möttes de två mellanviktarna Alessio Di Chirico och Joaquin Buckley. Buckley kom in i kampen med mycket “hype” bakom sig, och hade på kort tid under föregående fight-säsong gjort sig ett namn som en knockoutartist. Det skulle dock visa sig vara Di Chirico som hamrade hem en seger i oktogonen den kvällen, tack vare en brutal huvudspark.

“The Nigerian Nightmare” tillintetgör “Gamebred”

Den andra knockouten vi har valt ut kommer även den från UFC. Den här gången är det titelmatchen mellan den regerande welterviktsmästaren Kamaru “The Nigerian Nightmare” Usman och titelutmanaren Jorge “Gamebred” Masvidal som står i fokus. Även om Usman först och främst anses vara en brottare av högsta rang, visade han på sina förmågor att släcka ljuset för sina motståndare i den här kampen. En hiskeligt våldsam rak höger försatte Masvidal i ett medvetslöst tillstånd!

Berg- och Dalbana

Nästa knockout kommer från LFA (Legacy Fighting Alliance), en regional MMA-organisation i USA. Den obesegrade Roland Dunlap står för den här prestationen, när han besegrade Obinwa Ikebunna i april månad. Efter att ha fått grepp om Ikebunnas höfter, lyfter Dunlap upp sin motståndare och dundrar ner honom i canvasen likt en våldsbenägen trapetsartist!

Pacheco packar nävarna med narkosmedel

Fjärde klippet bjuder på lite våldsamheter från PFL (Professional Fighters League), där den brasilianska fjäderviktaren Larissa Pacheco tog sig an Ukrainas Helena Kolesnyk. Sent in i den första ronden kunde Pacheco efter en slagutväxling landa en hänsynslös vänster-höger kombination som sänkte Kolesnyk likt en sovjetisk ubåt med läckage. Kolesnyk bär smeknamnet “Pretty” inne i MMA-buren, ironiskt med tanke på hur groteskt hennes knockoutförlust visade sig vara.

Den “Stores” fall i bantamvikt

Våran sista video på några av årets hittills bästa knockouts kommer återigen från UFC. Den här gången är det i organisationens bantamviktsdivision som vi finner en av kandidaterna till 2021 bästa avslut! Ynglingen Cory Sandhagen tog sig an veteranen och tidigare lättviktsmästaren Frankie Edgar, som gjorde sin blott andra kamp i viktklassen i och med matchen. Utan varken hänsyn eller pardon skuttade Sandhagen in ett ondskefullt knä mot Edgars huvud, vilket mosade såväl veteranens förhoppningar på en titelutmaning som ansiktsstruktur!

Förhoppningsvis blev det ett par goda drömmar i John Blunds land för de fem MMA-fighters som fick ta sig en ofrivillig tupplur i buren!

 

Continue Reading

Knockout

Så ser läget ut inför UFC 238

Vi tar en närmare titt på sommarens första stora UFC-gala

Published

on

By

Snart är det dags för en av årets höjdpunkter inom MMA, när UFC 238 går av stapeln. Då ska det avgöras vem som lägger vantarna på det vakanta bältet i Bantamviktklassen. I titelmatchen går den regerande flugviktsmästaren Henry Cejudo upp en viktklass och möter topprankade Marlon Moraes. Vem blir vinnaren? Den 8 juni får vi svaret.


Titelmatchen mellan amerikanen Henry Cejudo och brassen Marlon Moraes äger alltså rum på UFC 238 den 8 juni i Chicago, Illinois i USA. Tittar man på oddsen och online betting med 888 sports, så väntas flugviktsmästaren Cejudo bli utslagen av sin brasilianske motståndare. Även om oddsen är jämna, så har Moraes en viss fördel. Hans vinnarodds är 1.72 jämfört med 2.10 för Cejudo.

Marlon Moraes har en hel del imponerande segrar bakom sig. Han har vunnit fyra raka matcher efter sin UFC-debut, där han förlorade mot sin landsman Raphael Assuncao genom delat domslut. Hans första vinst var också genom delat domslut mot amerikanen John Dodson i november 2017. Sedan besegrade han amerikanen Aljamain Sterling genom knockout. Och nu senast i fjol, ytterligare en vinst mot amerikanen Jimmie Rivera, också denna gång genom knockout.

Henry Cejudo sysslade tidigare med fristilsbrottning, där han även tog OS-guld i Peking 2008. Flugviktsmästare blev han i augusti förra året, då han besegrade amerikanen Demetrious Johnson, som dominerat under lång tid. Johnson hade rekord i flest titelförsvar, tills Cejudo satte stopp för detta och tog över titeln. Cejudo har försvarat sitt bälte en gång, efter att ha besegrat den tidigare Bantamviktmästaren amerikanen T.J. Dillashaw genom knockout.


Titelmatchen i kvinnlig flugvikt står mellan kirgisiska Valentina Shevchenko och amerikanskan Jessica Eye. Shevchenko, som enbart förlorat tre matcher i sin karriär, kröntes till flugviktsmästarinna efter att ha vunnit mot polskan Joanna Jędrzejczyk. Nu är planerna att försvara sin titel för första gången.Tittar man på oddsen så lutar det starkt mot att hon kommer att lyckas med detta, med vinnarodds på låga 1.10 jämfört med 6.65 för Eye. UFC.s karismatiske VD Dana White tror dock att det nu är dags för UFC-veteranen Jessica Eye att överraska och ta över titeln. Efter fyra raka förluster klev hon i januari 2018 ned en viktklass och stod därefter för tre starka vinster, vilket nu gör att amerikanskan är rankad femma i världen.


Övriga matcher på matchkortet är mellan amerikanskan Tatiana Suarez och Nina Ansaroff, också hon från USA, i kvinnlig stråvikt, där Suarez håller i titeln. Även Felice Herrig från USA och kinesiska Xiaonan Yan kommer att mötas i kvinnlig stråvikt. I kvinnlig flugvikt möts amerikanska Katlyn Chookagian och skotska Joanne Calderwood. I tungvikt möts australiske Tai Tuivasa och bulgaren Blagoy Ivanov under galan i Chicago.

2018 var ett riktigt spännande år för MMA-fansen. Och det ser helt klart ut som om 2019 har alla chanser att blir ett ännu häftigare år, nu när sporten vuxit sig starkare än någonsin. Så vi hoppas på knockout i Chicago!

Continue Reading

Knockout

10 fall av matchfixning i MMA

Det är sällan som vi hör något om matchfixning inom MMA. Men precis som i andra sporter sker det utan att vi vet om det. Här har ni 10 misstänkta fall.

Published

on

By

Continue Reading

Trender