KONTAKTA MED OSS

Knockout

Så kan det gå om man ägnar mer tid åt håret än att träna boxning

Den här stackaren i blåfärgat hår får smaka så det duger.

Publicerad

den

Fortsätt läsa

Knockout

Hårdaste tungviktsslagen i boxningshistorien

Publicerad

den

hårdaste slag boxning huvudbild

I en kampsport såsom boxning finns det ett stort behov av att besitta en fruktansvärd kraft i slagen. Av de atleter som nått toppen av sporten finns det dock några vars nävar tycktes som gjutna av järn. Nedan listar vi de fem boxare som slagits hårdast genom ringen historia.

Handskar fyllda med åska

Boxningshistorien är en lång saga av våld, framgångar och atletisk briljans. Sedan den moderna eran av sporten tog vid följande införandet av Queensbury-reglerna i mitten av 1800-talet har en hel hop med mästare i alla möjliga viktklasser fått ett bälte spänt runt midjan. Bland dessa titelhållare kunde man finna vissa kvalitéer som gjorde dem till de bästa kämparna som ringen stod gästabud för. Rörelse, snabbhet och en god strategi var några förebyggande faktorer.

Dock är det här boxning, och spektakulära knockouts står alltid högst upp på fansens önskelista. För en knockout krävs det en god dos av slagkraft, vilket även det är ett karaktäristiskt drag man ofta finner i tungviktsboxningsmästare. Nedan har vi nu sammanställt en lista utan någon särskild rangordning på fem män i ringen som under sin tid i sporten kunde massakrera sin motståndare med en utomordentlig styrka i såväl arm som näve.

Max Baer, 51 knockouts

Max Baer

För många kan det här namnet vara obekant. Max ”Livermore Larupper” Baer var en amerikansk tungviktsmästare i boxning som var aktiv under den tidigare halvan av 1900-talet. Mest känd idag är den storvuxne slagskämpen för att ha blivit profilerad i Russell Crowe-filmen ”Cinderella Man” från 2005. Mer än dock bara en motståndare till protagonisten i en Hollywoodfilm, var Max Baer en fruktansvärt slagstark boxare under sin tid. Han lyckades samla på sig hela 66 vinster under sin karriär, varav 51 kom via knockout. Olyckligt nog har Baer även ett dödsfall på sitt facit, efter att han mer eller mindre slagit loss hjärnan från ryggradsroten på en boxare vid namn Frankie Campbell.

Joe Frazier, 27 knockouts

Joe Frazier

Tungviktsboxaren ”Smokin’” Joe Frazier har äran av att vara den förste att besegra legendaren Muhammed Ali i den professionella boxningsringen. Även om ingen knockout låg till grund för segern, lyckades Frazier samla på sig ett ordentligt facit av spektakulära smällar under sin karriär. Av hans 32 vinster, slutade hela 27 i knockout. Tak vare sin förmåga att försätta sin motståndare i ett medvetslöst tillstånd, kunde Frazier beteckna sig som en mästare under sin tid i ringen, vilken sträckte sig över cirka ett och ett halvt decennium.

Rocky Marciano, 43 knockouts

Rocky Marciano

Med en av de kortare karriärerna som professionell boxare, finns det dock ingen brist på häpnadsväckande prestationer under sin tid i ringen för den legendariske amerikanska tungviktsmästaren Rocky ”The Brockton Blockbuster” Marciano. Hans namn blev inspirationen till de nu kultmärkta Sylvester Stalone-filmerna ”Rocky”, och det med rätta! Marciano åstadkom något som är minst sagt en ovanlighet i professionella sportsammanhang, oavsett vilken typ av sport eller disciplin det gäller.

Han gick obesegrad genom karriären. 43 av hans 49 segrar kom via knockout, vilket vittnar om denne slagskämpes hänsynslösa kraft i nävarna samt ett lejonhjärta i bröstkorgen. De som stötte på Marciano i ringen fick räkna med en kamp som skulle bli en såväl blodig som underhållande tillställning. När det kommer till den originelle Rocky visade det sig att He’s ’O’ didn’t have to go.

George Foreman, 68 knockouts

George Foreman

”Big” George Foreman kan idag stå med fötterna i två eror av boxningshistorien. Han är likväl en klenod från äldre dagar som han är en av den moderna tidens professionella tungviktare. Det här beror på att Foremans karriär sträckte sig över 21 år i ringen, under vilka han på ålderns höst lyckades erövra ett antal titlar.

Om inget annat är ”Big George” beviset på att slagkraften är det sista som lämnar en. Även när denne till synes oförgörbara amerikan stadigt befann sig i medelåldern lyckades han förgöra sina motståndare med de behandskade nävarna han bar omkring på. Foreman samlade på sig totalt 76 segrar under sin långa karriär, av vilka hela 68 slutade i en knockoutseger.

Mike Tyson, 44 knockouts

Mike Tyson

 

Slutligen, och absolut ett självklart inslag på den här listan, finner vi legendaren och den destruktiva knockoutmaskinen som utgör ”Iron” Mike Tyson. Hans namn har idag blivit synonymt med slagkraft, en välförtjänt ära med tanke på vilken utomordentlig kraft han packade i sina nävar. Tyson lyckades erövra ett antal tungviktstitlar under sina år som aktiv tungviktare tack vare att han delade vissa karaktäristiska drag med en spruta anestesimedel.

Det vill säga, han sövde ner folk helt enkelt. Över 20 år i sporten samlade Tyson på sig hela 50 segrar, varav 44 slutade i en knockoutvinst. Idag kan man fortfarande se Tyson ta upp till kamp i ringen, om än under mindre riskfyllda omständigheter när den 55-årige omsusade amerikanen ställt in sig på att gå ett antal uppvisningsmatcher.

 

Fortsätt läsa

Knockout

Årets hittills råaste MMA-knockouts

Publicerad

den

Brutala knockouts huvudbild

MMA-säsongen är i full gång och folk blöder friskt i buren. Här listar vi fem av de mest imponerande knockout-prestationerna hittills under 2021.

Knockout-galore!

Nu vankas det lite hederligt professionellt våld! Vi beger oss av till MMA-buren för att åtnjuta ett par riktigt brutala knockouts som ägt rum under den första halvan av 2021. Ett par ordentliga käftsmällar i priskamper är vad som står på menyn, ett blodsprutande spektakel av högsta underhållningsvärde.

Di Chirico sänker Joaquin Buckley

Under UFCs (Ultimate Fighting Championship) första gala för året möttes de två mellanviktarna Alessio Di Chirico och Joaquin Buckley. Buckley kom in i kampen med mycket “hype” bakom sig, och hade på kort tid under föregående fight-säsong gjort sig ett namn som en knockoutartist. Det skulle dock visa sig vara Di Chirico som hamrade hem en seger i oktogonen den kvällen, tack vare en brutal huvudspark.

“The Nigerian Nightmare” tillintetgör “Gamebred”

Den andra knockouten vi har valt ut kommer även den från UFC. Den här gången är det titelmatchen mellan den regerande welterviktsmästaren Kamaru “The Nigerian Nightmare” Usman och titelutmanaren Jorge “Gamebred” Masvidal som står i fokus. Även om Usman först och främst anses vara en brottare av högsta rang, visade han på sina förmågor att släcka ljuset för sina motståndare i den här kampen. En hiskeligt våldsam rak höger försatte Masvidal i ett medvetslöst tillstånd!

Berg- och Dalbana

Nästa knockout kommer från LFA (Legacy Fighting Alliance), en regional MMA-organisation i USA. Den obesegrade Roland Dunlap står för den här prestationen, när han besegrade Obinwa Ikebunna i april månad. Efter att ha fått grepp om Ikebunnas höfter, lyfter Dunlap upp sin motståndare och dundrar ner honom i canvasen likt en våldsbenägen trapetsartist!

Pacheco packar nävarna med narkosmedel

Fjärde klippet bjuder på lite våldsamheter från PFL (Professional Fighters League), där den brasilianska fjäderviktaren Larissa Pacheco tog sig an Ukrainas Helena Kolesnyk. Sent in i den första ronden kunde Pacheco efter en slagutväxling landa en hänsynslös vänster-höger kombination som sänkte Kolesnyk likt en sovjetisk ubåt med läckage. Kolesnyk bär smeknamnet “Pretty” inne i MMA-buren, ironiskt med tanke på hur groteskt hennes knockoutförlust visade sig vara.

Den “Stores” fall i bantamvikt

Våran sista video på några av årets hittills bästa knockouts kommer återigen från UFC. Den här gången är det i organisationens bantamviktsdivision som vi finner en av kandidaterna till 2021 bästa avslut! Ynglingen Cory Sandhagen tog sig an veteranen och tidigare lättviktsmästaren Frankie Edgar, som gjorde sin blott andra kamp i viktklassen i och med matchen. Utan varken hänsyn eller pardon skuttade Sandhagen in ett ondskefullt knä mot Edgars huvud, vilket mosade såväl veteranens förhoppningar på en titelutmaning som ansiktsstruktur!

Förhoppningsvis blev det ett par goda drömmar i John Blunds land för de fem MMA-fighters som fick ta sig en ofrivillig tupplur i buren!

 

Fortsätt läsa

Knockout

Så ser läget ut inför UFC 238

Vi tar en närmare titt på sommarens första stora UFC-gala

Publicerad

den

By

Snart är det dags för en av årets höjdpunkter inom MMA, när UFC 238 går av stapeln. Då ska det avgöras vem som lägger vantarna på det vakanta bältet i Bantamviktklassen. I titelmatchen går den regerande flugviktsmästaren Henry Cejudo upp en viktklass och möter topprankade Marlon Moraes. Vem blir vinnaren? Den 8 juni får vi svaret.


Titelmatchen mellan amerikanen Henry Cejudo och brassen Marlon Moraes äger alltså rum på UFC 238 den 8 juni i Chicago, Illinois i USA. Tittar man på oddsen och online betting med 888 sports, så väntas flugviktsmästaren Cejudo bli utslagen av sin brasilianske motståndare. Även om oddsen är jämna, så har Moraes en viss fördel. Hans vinnarodds är 1.72 jämfört med 2.10 för Cejudo.

Marlon Moraes har en hel del imponerande segrar bakom sig. Han har vunnit fyra raka matcher efter sin UFC-debut, där han förlorade mot sin landsman Raphael Assuncao genom delat domslut. Hans första vinst var också genom delat domslut mot amerikanen John Dodson i november 2017. Sedan besegrade han amerikanen Aljamain Sterling genom knockout. Och nu senast i fjol, ytterligare en vinst mot amerikanen Jimmie Rivera, också denna gång genom knockout.

Henry Cejudo sysslade tidigare med fristilsbrottning, där han även tog OS-guld i Peking 2008. Flugviktsmästare blev han i augusti förra året, då han besegrade amerikanen Demetrious Johnson, som dominerat under lång tid. Johnson hade rekord i flest titelförsvar, tills Cejudo satte stopp för detta och tog över titeln. Cejudo har försvarat sitt bälte en gång, efter att ha besegrat den tidigare Bantamviktmästaren amerikanen T.J. Dillashaw genom knockout.


Titelmatchen i kvinnlig flugvikt står mellan kirgisiska Valentina Shevchenko och amerikanskan Jessica Eye. Shevchenko, som enbart förlorat tre matcher i sin karriär, kröntes till flugviktsmästarinna efter att ha vunnit mot polskan Joanna Jędrzejczyk. Nu är planerna att försvara sin titel för första gången.Tittar man på oddsen så lutar det starkt mot att hon kommer att lyckas med detta, med vinnarodds på låga 1.10 jämfört med 6.65 för Eye. UFC.s karismatiske VD Dana White tror dock att det nu är dags för UFC-veteranen Jessica Eye att överraska och ta över titeln. Efter fyra raka förluster klev hon i januari 2018 ned en viktklass och stod därefter för tre starka vinster, vilket nu gör att amerikanskan är rankad femma i världen.


Övriga matcher på matchkortet är mellan amerikanskan Tatiana Suarez och Nina Ansaroff, också hon från USA, i kvinnlig stråvikt, där Suarez håller i titeln. Även Felice Herrig från USA och kinesiska Xiaonan Yan kommer att mötas i kvinnlig stråvikt. I kvinnlig flugvikt möts amerikanska Katlyn Chookagian och skotska Joanne Calderwood. I tungvikt möts australiske Tai Tuivasa och bulgaren Blagoy Ivanov under galan i Chicago.

2018 var ett riktigt spännande år för MMA-fansen. Och det ser helt klart ut som om 2019 har alla chanser att blir ett ännu häftigare år, nu när sporten vuxit sig starkare än någonsin. Så vi hoppas på knockout i Chicago!

Fortsätt läsa

Rekommenderad