KONTAKTA MED OSS

Knockout

Årets hittills råaste MMA-knockouts

Publicerad

den

Brutala knockouts huvudbild

MMA-säsongen är i full gång och folk blöder friskt i buren. Här listar vi fem av de mest imponerande knockout-prestationerna hittills under 2021.

Knockout-galore!

Nu vankas det lite hederligt professionellt våld! Vi beger oss av till MMA-buren för att åtnjuta ett par riktigt brutala knockouts som ägt rum under den första halvan av 2021. Ett par ordentliga käftsmällar i priskamper är vad som står på menyn, ett blodsprutande spektakel av högsta underhållningsvärde.

Di Chirico sänker Joaquin Buckley

Under UFCs (Ultimate Fighting Championship) första gala för året möttes de två mellanviktarna Alessio Di Chirico och Joaquin Buckley. Buckley kom in i kampen med mycket ”hype” bakom sig, och hade på kort tid under föregående fight-säsong gjort sig ett namn som en knockoutartist. Det skulle dock visa sig vara Di Chirico som hamrade hem en seger i oktogonen den kvällen, tack vare en brutal huvudspark.

”The Nigerian Nightmare” tillintetgör ”Gamebred”

Den andra knockouten vi har valt ut kommer även den från UFC. Den här gången är det titelmatchen mellan den regerande welterviktsmästaren Kamaru ”The Nigerian Nightmare” Usman och titelutmanaren Jorge ”Gamebred” Masvidal som står i fokus. Även om Usman först och främst anses vara en brottare av högsta rang, visade han på sina förmågor att släcka ljuset för sina motståndare i den här kampen. En hiskeligt våldsam rak höger försatte Masvidal i ett medvetslöst tillstånd!

Berg- och Dalbana

Nästa knockout kommer från LFA (Legacy Fighting Alliance), en regional MMA-organisation i USA. Den obesegrade Roland Dunlap står för den här prestationen, när han besegrade Obinwa Ikebunna i april månad. Efter att ha fått grepp om Ikebunnas höfter, lyfter Dunlap upp sin motståndare och dundrar ner honom i canvasen likt en våldsbenägen trapetsartist!

Pacheco packar nävarna med narkosmedel

Fjärde klippet bjuder på lite våldsamheter från PFL (Professional Fighters League), där den brasilianska fjäderviktaren Larissa Pacheco tog sig an Ukrainas Helena Kolesnyk. Sent in i den första ronden kunde Pacheco efter en slagutväxling landa en hänsynslös vänster-höger kombination som sänkte Kolesnyk likt en sovjetisk ubåt med läckage. Kolesnyk bär smeknamnet ”Pretty” inne i MMA-buren, ironiskt med tanke på hur groteskt hennes knockoutförlust visade sig vara.

Den ”Stores” fall i bantamvikt

Våran sista video på några av årets hittills bästa knockouts kommer återigen från UFC. Den här gången är det i organisationens bantamviktsdivision som vi finner en av kandidaterna till 2021 bästa avslut! Ynglingen Cory Sandhagen tog sig an veteranen och tidigare lättviktsmästaren Frankie Edgar, som gjorde sin blott andra kamp i viktklassen i och med matchen. Utan varken hänsyn eller pardon skuttade Sandhagen in ett ondskefullt knä mot Edgars huvud, vilket mosade såväl veteranens förhoppningar på en titelutmaning som ansiktsstruktur!

Förhoppningsvis blev det ett par goda drömmar i John Blunds land för de fem MMA-fighters som fick ta sig en ofrivillig tupplur i buren!

 

Fortsätt läsa