KONTAKTA MED OSS

MMA

7 kontroversiella ögonblick inom MMA-historien

Publicerad

den

mma dan henderson

Mixed Martial Arts (MMA) har en anrik historia, fylld av intensiva rivaliteter, hisnande knock-outs och oförglömliga ögonblick. Men sporten har också sett sin beskärda del av kontroverser.

Kontroverser är dock en stark del av sporten, och fans förväntar sig olika typer av tokiga situationer i samband med dessa evenemang. Därmed är det inte konstigt att vi under årens gång har fått se så pass många urartade situationer, och kommer med allra största sannolikhet få uppleva mer av samma vara i framtiden.

Om du är intresserad av att slänga in en satsning på någon av de framtida MMA-matcherna kan du göra så via betting online. Här kan du betta på dina favoriter, och i många fall får du många alternativ att välja mellan.

7 kontroversiella och oförglömliga ögonblick inom MMA

7 kontroversiella ögonblick vi minns:

Jon Jones UFC 151 annullering

Jon Jones är onekligen en av de mest dominerande och kontroversiella deltagarna i MMA-historien, och var planerad att försvara sin titel i lätt tungvikt mot Dan Henderson under UFC 151 i september 2012. Men bara åtta dagar före evenemanget drog sig Henderson ur på grund av en knäskada.

UFC försökte ersätta Henderson med Chael Sonnen, men Jones vägrade. Han ville helt enkelt ha mer tid att förbereda sig. Som ett resultat skrotades UFC 151 helt och hållet, vilket markerar första gången i kampanjens historia som ett helt evenemang skrotades. Detta beslut fick omfattande kritik från fans, fighters och UFC-presidenten Dana White, som kallade det ett ”egoistiskt och avskyvärt beslut”.

Paul Daley vs. Josh Koscheck

I maj 2010 möttes Paul Daley och Josh Koscheck på UFC 113 i en match med minst sagt hög insats. Koscheck vann kampen genom ett enhälligt beslut och använde sin överlägsna brottning för att neutralisera Daleys slag.

Men efter den sista ronden var slut gick Daley fram till Koscheck och slog till honom, ett allvarligt brott mot sportens uppförandekod. Detta osportsliga beteende ledde till att Daley omedelbart släpptes från UFC, varav Dana White förklarade att han aldrig skulle få slåss inom organisationen igen.

Rousimar Palhares upprepade submissions

Rousimar Palhares var under sin storhetstid onekligen en av de farligaste slagskämparna inom sporten. Tyvärr är han också känd för att hålla sina submissions för länge, även efter att domaren ingripit. Denna vana har lett till flera kontroverser och anklagelser om dåligt uppförande inom sporten.

Efter en särskilt allvarlig incident mot Mike Pierce under UFC Fight Night 29, där Palhares höll sin submission ett bra tag efter domarnas ingripande, släppte UFC honom med hänvisning till ”osportsligt uppförande”.

Michael Bispings illegala knä mot Jorge Rivera

Under UFC 127 i februari 2011 mötte Michael Bisping Jorge Rivera i en match som var rejält hajpad av de båda slagskämparna. I den andra omgången levererade Bisping ett olagligt knä mot Riveras huvud medan han låg ner, vilket resulterade i ett poängavdrag.

Trots regelbrottet fortsatte Bisping starkt med att vinna genom TKO senare under omgången. Efter kampen spottade Bisping i riktning mot Riveras hörn, vilket ytterligare ökade kontroversen. Det illegala knäet och beteendet efter kampen ledde till omfattande kritik av Bisping, som senare bad om ursäkt för sina handlingar.

Anderson Silvas uppträdande mot Demian Maia

Anderson Silva, som anses vara en av de största MMA-kämparna genom tiderna, mötte Demian Maia under UFC 112 i april 2010. Även om Silva var den rejäla favoriten, var hans prestation förbryllande och kontroversiell.

I stället för att engagera Maia, tillbringade Silva mycket av kampen med att håna och undvika sin motståndare, och drog till sig rejält med kritik från publiken och Dana White, som hotade att ta bort Silva från UFC om han repeterade detta misstag. Silva vann till slut genom ett enhälligt beslut, men hans prestation lämnade en sur eftersmak i munnen hos många fans.

Conor McGregors bussattack

I april 2018 var Conor McGregor, en av de största stjärnorna i MMA-historien, inblandad i en mycket uppmärksammad och kontroversiell incident under upptakten till UFC 223. McGregor och hans följe attackerade en buss med flera fighters, inklusive Khabib Nurmagomedov. McGregor kastade ett hårt föremål genom bussfönstret, något som skadade flera fighters som tvingades att ställa in planerade matcher.

Händelsen ledde till att McGregor arresterades, och han erkände sig senare skyldig till brottet. Han dömdes senare till samhällstjänst.

Kontroverser är en del av sporten, men vissa situationer går för långt

Dessa kontroversiella ögonblick i MMA-historien har genererat betydande debatt och kritik, som lyfter fram den komplexa karaktären hos sporten och dess idrottare. Trots kontroverserna fortsätter MMA att växa och fängsla publik över hela världen, och visar upp otrolig talang och konkurrenternas okuvliga anda.

Därmed är det tydligt att många av dessa kontroverser uppskattas av fansen runt om i världen, även om vissa situationer onekligen dras alldeles för långt.

Fortsätt läsa