KONTAKTA MED OSS

Hemskt

MMAs 5 hemskaste skador

Publicerad

den

MMA-skada huvudbild

Det är inte alltid lätt att vara professionell kampsportsutövare. Som skadorna i den här listan kommer att vittna om, gör det riktigt ont ibland. Fem svidande åkommor som får det att ila i ryggraden!

5 smärtsamma MMA-skador

Aj som F*n! Det är ett tungt leverne att livnära sig som en ”price fighter”. Utöver det faktum att vältränade män som kvinnor försöker att slå in pannbenet på en, så kan man lida riktigt hemska skador på kuppen! En käftsmäll då och då går väl an. Att dock behöva knäcka smalbenet, få ögat mörbultat av ett illasinnat finger eller att förlora ett finger i bataljens hetta är den obarmhärtiga miljö som professionella kampsportare vistas i. Nedan kommer vi nu att lista de fem icke livshotande skador som har varit värst inom MMAns historia!

5. Joanna Jedrzejczyk, elefantkvinnan

joanna jedrzejczyk ansikte

När den polska stråvikaren Joanna Jedrzejczyk tog sig an mästarinnan Weili ”Magnum” Zhang under UFC 248 förra året, var det nog få (inklusive Jedrzejczyk) som förväntade sig att hon utöver en chans på titeln även skulle få en gratis make-over i och med kampen. De två kvinnorna stred på genom alla fem ronder, där de båda fan goda resultat med sin striking. Det var dock slutligen Zhang som kunde stå som segraren efter bataljen, medans Jedrzejczyks ansikte svällde upp likt en luftballong fylld med en Boeuf Bourguignon.

4. Trolleritricket

Förlorat finger MMA

Den kanadensiske MMA-fightern Khetag ”The Lion” Pliev bjöd på lite trollkarlsfasoner i sin kamp mot jänkaren Devin Goodale under CFFC 94 i april detta år. Under rondvilan inför den tredje och sista ronden de två mellanviktarna emellan, märktes det att någonting saknades från Plievs person. 37-åringen klev in i buren med tio fingrar fördelade på sina två händer.

Dock hade han på bästa Houdini-vis trollat bort ett finger, som senare visade sig vara gömt i handsken. Vad som faktiskt skedde, var att Goodale levererade en spark med sådan kraft att ringfingret på Plievs vänstra hand helt knäcktes av. Aj!

3. Matt Mitriones blod-monokel

Matt Mitrione ögonpetning

Ögonpetningar är ett återkommande problem inom MMA. Tack vare de öppna handskarna och fokuset på grappling, tycks vissa fighters ha det svårt att hålla fingrarna i styr. En av de olyckliga kampsportare som har fått erfara en otäckt illa fingerpetning i ögat är tungviktsveteranen Matt ”Meathead” Mitrione. I 2016 drabbade han samman med Travis ”Hapa” Browne i en kamp som skulle komma att uppmärksammas med tanke på hur Mitriones öga såg ut efter kampen.

Följande en ögonpetning från Browne, fylldes ”Meathead”s ögonlock upp med blod och vätska tills det såg ut som om han stoppat upp en rödfärgad pingisboll i ögonhålan. Turligt nog för Mitrione, fick han inga kvarvarande men, och ögat läkte fint.

2. ”The Spider” reduceras till sju ben

Anderson Silva benbrott

Tack vare att man får sparka relativt fritt i en MMA-kamp, är det att förvänta sig vissa benrelaterade skador. Vissa av dessa är dock värre än andra, vilket den brasilianska legendaren Anderson ”The Spider” Silva kan vittna om. I sin returmatch med den man som erövrade hans mellanviktsbälte, Chris ”The All-American” Weidman under UFC 168, slungade den strikingfärdige Silva iväg ett av sina ben i hopp om att frambringa lite smärta hos sin motståndare.

Fallet blev dock det raka motsatta, när ”The Spider”s smalben knäcktes vid anslaget mot Weidman. Staplandes bakåt, utan varken balans eller stöd, föll så Silva till canvasen vrålandes i smärta. Det enda han förmådde att göra i förlust och fördärv var att varsamt omfamna i sitt brustna skelett.

1. Skallkratern

Evangelista Santos huvudskada

Och så, den värsta skadan som lidits i MMA-buren. När man väl ser bilderna på Brasiliens Evangelista “Cyborg” Santos följande hans kamp med engelsmannen Michael ”Venom” Page i 2016 så förstår man varför han hamnade på listans förstaplats. Resultatet av ett helt vansinnigt effektivt knä mot brasilianarens huvud var en intryckt skallfraktur av en brutal art som bar formen av Pages knäskål. Trots den tillsynes dödliga skadan, kunde Santos återhämta sig relativt snabbt. Han led förvånansvärt (och turligt) nog inga permanenta skador eller men som följd av smällen.

 

Fortsätt läsa