KONTAKTA MED OSS

Lista

Största köpcentren i världen

Publicerad

den

Huvudbild största köpcentren

Människor älskar att handla. Vår benägenhet till att spendera pengar i diverse affärer och på dyrköpta varor är något som tycks vara en del av vår natur. Likt kråkor söker vi oss till allt som blänger i solljuset och är villiga att lägga ner mycket pengar på dyra accessoarer, kläder och elektroniska prylar. Om du dock vill ha ett enormt utbud på varor och produkter, måste du bege dig till ett av de större köpcentren som går att finna runtom jorden. Här nedan kan du läsa om just de största köpcentren i världen och vad de har att erbjuda sina konsumenter.

Världens 5 största shoppingcenter

  • SM Mall of Asia (3 500 + affärer)
  • Iran Mall (2 500 + affärer)
  • South China Mall (2 350 affärer)
  • New Century Global Center (2 300 affärer)
  • The Avenues Mall (1 100+ affärer)

Största köpcentren: SM Mall of Asia (3 500 + affärer)

SM Mall of Asia största köpcentren

Man skulle kunna tro att världens största köpcenter är beläget i ett av de större länderna såsom Kina, USA eller Indien. Det här är dock inte fallet. Faktum är att du får blicka till ett land som är rikt på öar och kustbaserad kost för att hitta det absoluta största centret. Det handlar då inte mätt i kvadratmeter utan i antalet affärer som du finner där.

Låt oss presentera SM Mall of Asia, vilket är beläget i staden Pasay på Filippinerna. Här hittar du över 3 500 olika affärer som säljer alla möjliga tänkbara produkter. Det finns såväl återförsäljare som outlets att leta sig fram till bland den myriad av alternativ som shopparen har. Utöver affärerna finns det mängder av restauranger, barer och pubar att besöka, såväl som ett antal arkader.

Iran Mall (2 500 + affärer)

Iran Mall största köpcentren

Nästa av de största köpcentren som kommer in på listan har ett namn som genast avslöjar vart det ligger. Iran Mal går att finna i just Irans huvudstad Teheran. Här hittar du ett gigantiskt komplex som innehåller över 2 500 olika affärer och butiker. Trots att det finns många sanktioner som idag vilar över landet, har Iran Mall lyckats etablera en frodig affärsverksamhet med shoppingalternativ som uppgår i miljontals olika artiklar och produkter. Detta är även världens största shoppingcenter mätt till ytan, vilken uppnår nästa två miljoner kvadratmeter. Du kommer således behöva vandra på ordentligt för att ta dig från det ena hörnet till det andra här.

Största köpcentren: South China Mall (2 350 affärer)

South China Mall

Det bör inte förvåna någon att du finner ett största av världens köpcenter i världens mest befolkade land, dvs. Kina. Faktum är att landet har med två shoppingcenter på listan. Det första är South China Mall, vilket ligger i staden Dongguan. Detta komplext är fyllt med upp till 2 350 affärer av olika slag.

Det gör platsen till en enorm shoppingupplevelse där du hittar i stort sett allting som går att köpa för pengar idag. De har bland annat över 100 bagerier och kaféer som säljer allt från franska delikatesser till lokala bröd. Det såg dock inte ut så under de inledande tio åren av centrets existens, då endast cirka 10% av ytan bedrev en affärsverksamhet fram till 2014.

New Century Global Center (2 300 affärer)

New Century Global Center största köpcentren

Som lovat har vi här ytterligare ett köpcenter som går att finna i Kina. Denna gång handlar det om New Century Global Center, beläget i staden Chengdu. Likt South China Mal är det här ett komplex fyllt med shoppingmöjligheter för den ivrige handlaren. Du finner upp till 2 300 olika affärer och butiker spridda på en yta som uppmäter cirka 400 000 kvadratmeter.

Köpcentret slog upp dörrarna i 2013 och fick på väldigt kort tid allt ledigt utrymme sålt till affärer som innehåller ett enormt utbud på varor och produkter. Idag kan du ta dig till köpcentret på olika vis, då det bland annat går att ta både en särskilt byggd tunnelbana samt exklusiva busslinjer hit. Du måste dock visserligen befinna dig i Chengdu, såklart.

Största köpcentren: The Avenues Mall (1 100+ affärer)

The Avenues Mall

Sist på vår lista över världens största köpcenter beger vi oss av från östra Asien och tar en resa till mellanöstern. Här hittar man ett litet land som likt de flesta är rikt på olja och ökensand. Det handlar då om Kuwait. Staden Al Rai huserar ett gigantiskt köpcenter som går vid namnet The Avenues Mall.

Ytan på komplexet mäter upp till lite över 425 000 kvadratmeter och har över 1 100 olika affärer för shopparen att besöka. Som en oljerik nation hittar du även många av världens mest exklusiva varor i detta köptcenter. Vad sägs om en flaska vin för en halv miljon kronor? Eller en antik Bentley för ett pris som verkar helt bisarrt för vanligt folk? I The Avenues Mall hittar du det mesta till en prislapp som räknar ut de absolut flesta shoppare världen över.

Definitionen av ”shopping spree”

Nu är det dags att handla! I alla fall i fantasin, när vi här ovan radar upp fem av världens absolut största köpcenter. I de komplex som du kan läsa om i listan kommer du få ta del av hur många affärer de rymmer samt hur stora de är till ytan. Det kommer visa sig att några av de som har flest affärer dock inte mäter upp till samma storlek som andra. Om du är en filur med en försmak för att handla, kanske du skall satsa på att resa världen över till ett av de köpcenter som vi har med här!

Fortsätt läsa