KONTAKTA MED OSS

Hemskt

5 värsta engelska seriemördarna

Publicerad

den

engelska seriemördare huvudbild

Det är inte alltid  lätt att vara engelsman. Utöver diverse maktgalna kungar, klassdivisioner och imperialistiska krig, kan man ibland löpa risken att springa in i en psykopatisk våldsman med blodslusta. I den här artikeln skall vi lista fem av nationens mes ökända seriemördare.

Engelska seriemördare

Ol’ Blighty, Land of the Saxons, England. Det finns många ord och termer för att beskriva denna önation som genom årtusendena vilat i atlanten. Från att vara ett invasionsmål för såväl romerska legioner som härjande vikingar, utvecklades England och Storbritannien till ett imperium under 1700- och 1800-talet. Med expansionen ut i världen kom en stark tillökning i landets population. Ett fåtal av dessa hade en mordisk inställning till annat folk, till en sådan grad att de förtjänar en alldeles egen lista av deras illdåd!

5. Steve Wright, gaffeltrucksföraren

Steve Wright

Steve Wright härjade i landsdelen Suffolk i England under det tidiga 2000-talet. I 2006 började ett antal lik från prostituerade kvinnor att dyka upp. De hade gått ett hemskt öde till mötes, där de utsatts för grovt våld innan de ströps till döds. Något konfunderande för utredarna av morden, hade dock ingen av de slutligen fem offren blivit sexuellt utnyttjade. Tids nog ledde utredningen till en gaffeltrucksföraren Wright, som inte hade mycket att säga till om i sitt försvar under den följande rättegången. Han dömdes till flertalet livstidsdomar, och avtjänar i dagsläget sitt straff på en av landets intuitioner.

4. Fred and Rosemary West, ett demoniskt par

Fred och Mary West

Få hade kunnat ana den onda symmetri som skulle sammanfalla när Fred West gifte sig med sin hustru Mary. Under 20 år tog sig det demoniska paret an uppgiften att tortera, våldta och mörda unga flickor i England. Angreppen ägde rum i källaren i deras hus, varefter kropparna begravdes. Utan några som helst hämningar, fanns bland annat Freds egna dotter bland offren. De två avslöjades först efter att rykten om en video i vilken Fred våldtog en av sina döttrar nådde polisen, och en utredning inleddes. Vad de fann var en oförlåtlig och obarmhärtig serie mord, som slutligen ledde till paret Wests arrestering och livstidsdom. Fred tog sitt eget liv i 1995, medans Mary fortsätter att avtjäna sitt straff än idag.

3. Peter Sutcliffe, The Yorkshire Ripper

Peter Sutcliffe

Peter Sutcliffe såg inte ut att vara mycket för världen. En tystlåten och lite skygg man, kom det som en chock för nationen att det var han som låg bakom de 13 mord på kvinnor som ägde rum i England mellan 1975-1980. Brotten var så avskyvärda att Sutcliffe fick ärva smeknamnet på en av världens mest kända seriemördare, ”The Ripper”. Hans mål var prostituerade kvinnor, dock var det utifrån hans egen uppfattning. I cirka hälften av fallen var dessa kvinnor inte alls involverade i sexhandeln. Sutcliffe kunde arresteras i 1980, och dömdes till livstids fängelse följande en relativt snabb rättegång.

2. Dennis Nilsen, polismannen

Dennis Nilsen

Under fem år kunde den skotske före-detta polismannen Dennis Nilsen leva ut sin galenhet i relativt ouppmärksammade omständigheter. Under sin tid som aktiv seriemördare, tog han livet av minst 15 män på två olika platser i huvudstaden London. Nilsen var homosexuell, och sade sig söka ”umgänge” med hans offer även efter döden. Han dissekerade de lik han samlade på sig, och behöll dem i sitt hem under en längre tid.

Det var först i 1983 som han kunde anhållas för mord, efter att likväl han själv som hans grannar började klaga över att avloppet i deras byggnad var fullt av ben. Efter en utredning, kunde det fastställas att benresterna var från människor, och Nilsen arresterades. I den följande rättegången dömdes han till livstids fängelse, ett straff han avtjänar än idag.

1. Jack The Ripper, vålnaden

From Hell

Ett av kriminalhistoriens mest mystiska fall. Scenen är i slutet av 1800-talet, på bakgator och gränder i den nergångna stadsdelen White Chapel i London. Industrialiseringen av västvärlden var i full gång, och de fattiga levde under svåra förhållanden. Det var här som några av samhällets mest utsatta, prostituerade kvinnor, såg sitt elände förvärras markant tack vare en seriemördare kallad Jack The Ripper. Än idag vet man inte vem som låg bakom de fem mord som ägde rum.

De som föll offer för The Rippers vrede blev mer eller mindre styckade. Kroppsdelar togs bort och livmödrar skars upp i en ursinnig dissekering av de lik denna psykopatiska mördare lämnade efter sig. Flertalet teorier om vem förövaren var fanns såväl då som nu. Allt från en polsk slaktare till en affärsman från Liverpool har misstänkts. Dock utan att något definitivt svar framkommit. Likt en av helvetets trotjänare, tycktes Jack The Ripper försvinna lika snabbt som han uppstod. En vålnad i våldets namn.

 

Fortsätt läsa