KONTAKTA MED OSS

Lista

Världens 5 mest alkoholhaltiga drycker

Publicerad

den

Alkoholhaltiga drycker huvudbild

Söker man att supa till ordentligt, krävs det en ansenlig mängd alkohol. Antingen det, eller ett par smuttar från de här flaskorna. Nedan kommer vi att lista de fem drycker som har den absolut högsta alkoholhalten i världen. En bakfylla värd sitt namn!

Riktigt högexplosiva flaskor

Den gamla ärade traditionen vi folk har i att supa oss redlöst fulla går långt bakåt i tiden. Redan under antikens dagar var vin som brännvin en vardagsvara. Även om dessa saknade den mängd alkohol som vi kan producera idag, kunde en överdrivet ivrig konsumtion resultera i att ett par romerska senatorer staplade runt på gatorna efter en fest. Idag har vi som sagt tillgång till betydligt mer potenta produkter när det kommer till alkohol. Här följer en lista på de fem drycker som har den högsta alkoholhalten i världen!

5. Pincer Shanghai Strength – 88.88% alkoholhalt

Pincer Shanghai Strength

Först och främst har vi en märklig skapelse, en vodka från Skottland! Whiskeyns hemland har här framställt en dryck som mäter upp en helt galen procent av alkoholhalt på 88.88%, garanterat att försätta din arma huvud i rullning. Pincer Shanghai Strength innehåller utöver alkohol även lite tistelmjölk samt fläderblommor, och anses där med vara ett av de lite nyttigare alternativen av höghaltiga spritsorter ute på marknaden.

4. Hapsburg Gold Label Premium Reserve Absinthe – 89.9% alkoholhalt

Hapsburg Gold Label Premium Reserve Absinthe

Vad är en lista på världens mest alkoholhaltiga drycker utan en flaska Absinthe! Namnet är mer eller mindre synonymt med en ordentlig berusning, och har i vissa fall rapporteras ha en psykedelisk påverkan på den glade drickaren. Hapsburg Gold Label Premium Reserve Absinthe kommer så nära nittiogränsen den bara kan med sin 89.9% alkoholhalt. För den som vill testa på, behövs ett varningens finger resas! Drick inte för mycket av denna varan, om du inte vill blötlägga din hjärna i sprit.

3. River Antoine Royale Grenadian Rum – 90% alkoholhalt

River Antoine Royale Grenadian Rum

På plats nummer 3 finner vi en romflaska vid namn River Antoine Royale Grenadian Rum. Något av en delikatess, mäter den upp en alkoholhalt på hela 90%. Detta lämnar inte mycket plats över till smak, dock sägs ha en ganska så rik karaktär och god arom. Som namnet avslöjar produceras den här spriten på ö-nationen Grenada i Karibien. Den konsumeras vanligtvis av lokalbefolkningen i en kombination med ett glas vatten. Tar man sig ett par klunkar direkt ur flaskan, gör man så på egen risk!

2. Bruichladdich X4 Quadrupled Whiskey – 92% alkoholhalt

Bruichladdich X4 Quadrupled Whiskey

Skottland får profilera vid två tillfällen på den här listan. Det är tack vare en Single Malt- whiskey vid namn Bruichladdich X4 Quadrupled Whiskey. Den här drycken framställs med hjälp av destilleringstekniker från 1600-talet, och blir därmed en exceptionellt stark sprit med en alkoholhalt på 92%. Ett gammalt uttryck från skottarna själva gällande den här whiskeyn lyder: ’Ta en klunk och du lever för evigt, ta två klunkar och du blir blind, ta tre klunkar och du dör.’ En riskfylld supa helt enkelt!

1. Spirytus Stawski – 96% alkoholhalt

Spirytus Stawski

Den obestridligt potenta kungen över världens mest alkoholhaltiga spritdrycker är utan tvekan Spirytus Stawski från Polen. Med en helt oförsonlig alkoholhalt på hela 96%, dricker man mer eller mindre ren och skär alkohol vid det laget. Det sägs att en klunk direkt från flaskan av den här spriten känns som ett slag i magen. Det har även rapporterats att folk som konsumerar för mycket av Spirytus Stawski upplever andningssvårigheter.

Dock är det väl likt att klättra Mount Everest, Dyka i Marianergraven eller köra en Formel 1-bil i högsta hastighet. Spirytus Stawski är världens starkaste spritdryck, och om man ens tar sig den absolut minsta smutten, kan man säga att man druckit den mest alkoholhaltiga drycken i världen. Vare sig det är en prestation eller ej, är upp till vardera person att bedöma. Oavsett, kan man förvänta sig en ordentlig baksmälla, eller alternativt en permanent vistelse i graven om man är alltför ambitiös med sitt drickande ur den här flaskan!

 

Fortsätt läsa