KONTAKTA MED OSS

Lista

5 snabbaste bilarna i världen

Publicerad

den

Snabbaste bilen huvudbild

Ibland gäller det att transportera sig från A till B i en sjuhelvetes fart! Om man söker en fartfylld upplevelse, gäller det att hoppa in i en av de fem vrålåk som vi kommer att ta upp i den här listan över de snabbaste bilarna i världen.

Fortare kan det knappt gå

Människans fascination över att färdas snabbare än våra ben kan bära oss har i årtusenden stimulerat våra hjärnor till innovativt tänkande. Allt från kälkar i en snöklädd backe till tämjandet av hästar hjälpte våra förfäder att komma upp i en riktigt hög fart. Dock var det först när förbränningsmotorn blev aktuell som vi kunde få uppleva ordentliga hastigheter! Bilar har länge klassats bland annat på hur snabba de är. I den lista vi har förberett nedan kommer vi att ta upp de fem massproducerade bilar (det vill säga inte Formel 1 osv.) som mäter högst på hastighetsmätarna i världen.

5. SSC Ultimate Aero TT – 412 km/h

SSC Ultimate Aero TT

Det första vrålåket på vår lista bär namnet SSC Ultimate Aero TT. Bilen, som har en maxfart på 412 kilometer i timmen, var i produktion mellan 2007-2014. Även om den inte tillverkas längre, och är nu över 14 år gammal, så hör den fortfarande hemma på plats fem över världens snabbaste bilar. Dess högsta hastighet nåddes på en öppen väg i den amerikanska staten Washington, enbart en stenkast från producentens högkvarter.

4. Bugatti Veyron Super Sport – 431 km/h

Bugatti Veyron Super Sport

Den första av två bilar av märket Bugatti hamnar på listans plats nummer 4! Bugatti Veyron Super Sport är en maskin som mer eller mindre tillverkades för att ha en högre hastighetsprestanda än den ovannämnda SSC Ultimate Aero TT. Det är en ganska så påtaglig rivalitet som existerar i ”snabbaste bil-branschen”, och om en producent lyckas överta någon annan, kan man räkna med att ingenjörerna får arbeta övertid! Bugatti Veyron Super Sport kunde i 2010 med hjälp av testföraren Pierre Henri Raphanel klocka hela 431 kilometer i timmen, och slog därmed SSC-modellen med 19 km/h i toppfart.

3. Hennessey Venom GT – 435 km/h

Hennesseys Venom GT

Med ynka 4 kilometer i timmen så slår sig Hennessey Venom GT in på listans tredjeplats! Den amerikanska producenten av bilen, Hennessey Performance Engineering, kunde i februari 2014 köra det här vrålåket på en av NASAs landningsbanor. Även om de enbart fick köra en länga, lyckades de uppnå en hiskeligt hög hastighet på den cirka 1 mil långa raksträckan. Där nådde Hennessey Venom GT upp i en hastighet av 435 kilometer i timmen. Med farten, kunde det konstateras att Bugatti inte längre var producenten av den snabbaste bilen i världen. Den titeln tillhörde nu jänkarna hos Hennessey!

2. Koenigsegg Agera RS – 447 km/h

Koenigsegg Agera RS

På den andra platsen finner vi Koenigsegg Agera RS. Ren och skär motorkraft driver den här bilen upp mot oerhörda hastigheter, som uppmätts till hela 447 kilometer i timmen. Vad som gör Koenigsegg Agera RS så speciell, är att den hade under en tid två rekord. Det första var självfallet som snabbaste bil. Dock slogs rekordet på en offentlig väg, vilket även gav producenten titeln av att ha kört snabbast på denna typ av vägunderlag.

1. Bugatti Chiron Super Sport 300+ – 490 km/h

Bugatti Chiron Super Sport 300+

Avslutningsvis har vi då återigen en Bugatti-modell. Den här gången sökte sig dock företaget att en gång för alla garantera titeln som världens snabbaste bil. För att försäkra sig om att ingen rival skall kunna utmana dem, skapades Bugatti Chiron Super Sport 300+ i deras fabriker. Med kapacitet till en monstruös hastighet, kommer det här fordonet nästan upp i 500 kilometer i timmen.

Detta gör Bugatti Chiron Super Sport 300+ till en fartupplevelse utan dess like. Denna maskin packar hela 1578 hästkrafter i sin W16-motor, vilket även det är ett rekord för en bil utanför Formel 1-sfären. Vill du åka fort, bör du spänna fast dig i ett säte tillhörande Bugatti Chiron Super Sport 300+!

 

Fortsätt läsa