KONTAKTA MED OSS

Hemskt

5 Värsta tyska seriemördarna

Publicerad

den

Tysk flagga

Tyskland har inte saknat våldsamheter och illdåd genom århundradena. Vare sig det gäller krig eller allmänt slakteri av en avskyvärd natur, har nationens historia präglats av hemskheter. I den här artikeln skall vi ta en titt på de fem mest fruktansvärda tyska seriemördarna.

Germanska våldsmän

Det går inte att förneka att Tyskland har ett tungt arv av våld bakom sig. Utöver att landet var en avgörande faktor i att två världskrig utkämpades, har de även haft sin del av ondsinta seriemördare att handskas med. När det kommer till förövarna som går vara med på den här listan, är vissa av dem rent ut sagt skräckinjagande. Ett återkommande tema är styckning samt kannibalism av offren. Möjligen kan nationens förkärlek till kötträtter ha spelat en hemsk roll här.

5. Arthur Gatter, Hammarmördaren

Arthur Gatter

På listans plats nummer fem finner vi en av de mer nutida seriemördarna i Tysklands kriminalhistoria. Arthur Gatter, känd som ”Hammarmördaren av Frankfurt”, föddes i 1940. Det var dock först inte förrän femtio år senare, i 1990, som en mentalt instabil Gatter började att ta livet av folk. Som smeknamnet avslöjar, var han verksam i industristaden Frankfurt. Där tog den tidigare elektriker Gatter till gatorna under nattetid, sökandes efter hemlöst folk.

När han fann sitt mål, tog han så följaktligen fram en hammare, och slog dessa stackars utsatta personer på huvudet när de sov. Gatter kunde arresteras i maj 1990, och tillskrevs åtta mord under utredningen. Det kunde även fastslås efter en psykisk analys att Gatter var en man med många psykologiska men. han begick självmord i häktet den 12 december genom hängning, innan hans rättegång hade inletts.

4. Peter Kürten, Den perversa vampyren

Peter Kurten

På plats nummer fyra kommer möjligen en av inte bara Tysklands, utan världens mest ökända seriemördare. Peter Kürten har gått till historien som en av de mer sexuellt störda individerna att begå flertalet mord. Efter ett liv av perversion, mordbränder och våldshandlingar, är det dock hans ryktade förkärlek till att dricka blod som blivit ett samtalsämne. Kürten föddes i maj 1883, och redan i sin tidiga ungdom kunde man upptäcka oroväckande beteenden i den unge mannen. Bland annat hade han samlag med djur, vilka han senare tog livet av.

Det var dock i vuxen ålder som hans värsta illdåd ägde rum. Under sin tid här på jorden tog han officiellt livet av nio personer, även om han misstänks för att ha dödat betydligt fler än så. Offren var vanligtvis unga flickor, som utsattes för helt fruktansvärda scenarion innan döden infann sig. Kürten arresterades i maj 1930, varpå en rättegång med alla hemska detaljer följde. Han dömdes där till döden via halshuggning med giljotin, ett straff som utfördes den den 2 juli 1931. Det sägs att ”Vampyren av Düsseldorf” var intresserad i att veta om hans havhuggna huvud skulle kunna höra blodet forsa ur nacken, då det enligt hans beskrivning skulle vara ”den största njutningen av alla”.

3. Joachim Kroll, Ruhr-kannibalen

Joachim Kroll

Joachim Georg Kroll är en tysk seriemördare som har erkänt mordet på fjorton personer. Kroll föddes i 1933, och hade en av de längre aktiva perioderna av härjande på den här listan. Mellan åren 1955 och 1976 i Ruhr-området så överfall han sina offer, ströp dem till döds och hade sedan samlag med liket. Ett annat förekommande fenomen när det kommer till Kroll var kannibalism. Han hade för vana att äta upp delar av den avlidna kroppen i sitt hem, vilka han tillagade på sin spis. Kroll arresterades i april 1976, och blev dömd till livstidsfängelse för åtta fall av mord i den efterföljande rättegången i 1982. Nio år senare avled han i fängelset av naturliga orsaker.

2. Carl Großmann, Slaktaren

Carl Grossmann

Carl Friedrich Wilhelm Großmann kommer in på listans andraplats. Detta med tanke på att hans sätt att göra sig av med liken minst sagt var skräckinjagande. Großmann var aktiv under bland annat första världskriget, där han bedrev en verksamhet som sålde kött ute på marknader. Trots att det var ransonering av denna vara under krigstider, tycktes han alltid ha mycket av varan på sina händer. Utöver att vara en mördare, var Großmann även en sexuellt störd individ, som hade ett särskilt intresse i barn.

När han arresterades i augusti 1921, kunde det fastslås att den här seriemördaren var an en särskilt avskyvärd art. Den utredning om hans brott som följde kunde avslöja flertalet fall av mord, kannibalism och sexuella överfall. Sammanlagt så erkände han till 26 mord, dock tros Großmann ha kunnat ansvara för upp till etthundra dödsfall i landet. Innan han kunde dömas för sina brott, begick han självmord i sin cell via hängning den 5 juli 1922.

1. Karl Denke, Den bortglömde kannibalen

Karl Denke

Och så slutligen så kommer vi till möjligen den värsta seriemördaren i tysk modernhistoria. Karl Denke har officiellt tillskrivits hela 42 mord under sin tid som aktiv dödsbringare i landet. Under tjugo år så härjade han fritt på gatorna runt tyska städer, och var tillsynes bortglömd av såväl staten som folket. Detta tack vare att hans offer vanligtvis var hemlöst folk och fattiga vandrare, som var en vanlig förekomst i efterkrigstidens inflation.

Utsatta, utarmade och redan i ett dåligt skick, var det inga större svårigheter för den ondsinte Denke att ge sig på dessa stackars människor. Utöver de brutala mord han begick, skall han även ha konsumerat delar av sina offers kroppar i en kannibalistisk eufori. Hans illdåd fick sig dock ett slut i december 1924, då han arresterades följande ett misslyckats mordförsök på en uteliggare. Denke skulle dock inte tillåta sig stå inför rätta. Enbart två dagar efter att han placerats i häktet, hängde han sig i sin cell.

 

Fortsätt läsa