Connect with us

Knockout

Karatemästare knockas brutalt av Wing Chu-fighter – vill möta MMA-fighter härnäst

Matchen tar slut på mindre än en minut

Published

on

Den kinesiske MMA-utövaren Xu Xiadong och ordföranden för Beijing MMA Association gjorde sig i maj ett känt namn i Kina då han i ett smockfullt gym tog sig an en tai-chi mästare som han besegrade efter endast 10 sekunder. Videoklipp från händelsen blev snabbt virala på internet och väckte stort intresse för denne fighter. Genom sociala medier förkunnade Xu Xiadong i och med detta att de traditionella kinesiska kampsporterna som tai-chi är meningslösa när det kommer till självförsvar. Detta blossade upp ett kulturkrig mellan Xu Xiadong och hans nya supportrar gentemot traditionella kampsportsmästare och utövare. Flera liknande möten börjades genast planeras.

För några veckor sedan anordnades det i Shanghai en street-fight tillställning där flera Tai-Chi slagskämpar var tänkta att möta MMA-utövare, där Xu Xiadong såklart stod i centrum. Tillställningen avbröts dock av den kinesiska polisen som gick in och grep Xiadong. Det ryktas nu om att den kinesiska regeringen har agerat för att stänga ner kulturkriget och många menar att de har lyckats stänga ner Xiadongs Internetkonton och att de censurera hans supporters.

I Vietnam skedde i helgen ännu en ny style vs. style tillställning men denna gång innefattade det två traditionella kampsporter. Den som styrde upp tillställningen var ingen mindre än en kanadensare vid namn Pierre Francois Flores som anlänt från Montreal. Han kom till Hanoi för några veckor sedan för att bevisa överlägsenheten av den kampsport han utövar. Denna kallas Wing Chun och har sin härkomst från 1800-talets Kina. Enligt Flores Facebooksida har han studerat kampsporten i fråga vid en skola i Montreal som undervisar den.

Enligt den viatnemisiska tidningen Vietnamnet så var anledningen till det hela att Flores fått en inbjudan att gå en ”vänskapsmatch” mot den viatnamesiske Karate svartbältaren Đoàn Bảo Chau. ”Ta inte detta some utmaning utan ett kampsportsutbyte” löd Chaus meddelande till Flores.
Den 62 kilo tunge Chau mötte den 91-kilo tunge Flores den 12:e Juli. Ni kan se klippet nedan.

Flores lyckades knocka Chau efter cirka en minut. Efter fighten åt de båda middag tillsammans och utbytte respektfulla meddelanden via sociala medier.
Han har nu planerat in fler style vs. style matcher i Vietnam. Efter nyhetsuppbåded som skapades då videon från fighten hamnat på internet så ska nu Pierre Francois Flores blivit utmanad av ingen mindre än Xi Xiadong och Flores säger sig ha accepterat utmaningen. Att ha blivit utmanad av Xiadong har snabbt gjort Flores till ett känt namn i Asien. Vietnamesiska tidningen VN Express rapporterar att Flores via Facebook meddelade att hans beslut att acceptera utmaningen var ett nödvändigt agerande för att kunna slå tillbaka mot ett fenomen, MMA med Xu Xiadong som fanbärare, som hotar den traditionella asiatiska kampsortens trovärdighet. Flores hoppas på så sätt kunna försvara om inte traditionell kampsports heder i sig så åtminstone kampsporten Wing Chuns heder.

De båda herrarna väntas gå andra matcher innan dess, Flores mot en vietnamesisk Kung Fu-mästare och Xu Xiadong tänker gå en 4 vs 4 (Tai Chi vs. MMA) grupp fight, denna gång bakom stängda dörrar för att undvika ett nytt gripande av den kinesiska polisen. När fighten mellan Flores och Xiadong väl sker så kan vi i alla fall vänta oss att få se den på Youtube. Om Pierre Francois Flores då lyckas försvara den traditionella kampsportens heder återstår att se.

Continue Reading

Knockout

Så ser läget ut inför UFC 238

Vi tar en närmare titt på sommarens första stora UFC-gala

Published

on

By

Snart är det dags för en av årets höjdpunkter inom MMA, när UFC 238 går av stapeln. Då ska det avgöras vem som lägger vantarna på det vakanta bältet i Bantamviktklassen. I titelmatchen går den regerande flugviktsmästaren Henry Cejudo upp en viktklass och möter topprankade Marlon Moraes. Vem blir vinnaren? Den 8 juni får vi svaret.


Titelmatchen mellan amerikanen Henry Cejudo och brassen Marlon Moraes äger alltså rum på UFC 238 den 8 juni i Chicago, Illinois i USA. Tittar man på oddsen och online betting med 888 sports, så väntas flugviktsmästaren Cejudo bli utslagen av sin brasilianske motståndare. Även om oddsen är jämna, så har Moraes en viss fördel. Hans vinnarodds är 1.72 jämfört med 2.10 för Cejudo.

Marlon Moraes har en hel del imponerande segrar bakom sig. Han har vunnit fyra raka matcher efter sin UFC-debut, där han förlorade mot sin landsman Raphael Assuncao genom delat domslut. Hans första vinst var också genom delat domslut mot amerikanen John Dodson i november 2017. Sedan besegrade han amerikanen Aljamain Sterling genom knockout. Och nu senast i fjol, ytterligare en vinst mot amerikanen Jimmie Rivera, också denna gång genom knockout.

Henry Cejudo sysslade tidigare med fristilsbrottning, där han även tog OS-guld i Peking 2008. Flugviktsmästare blev han i augusti förra året, då han besegrade amerikanen Demetrious Johnson, som dominerat under lång tid. Johnson hade rekord i flest titelförsvar, tills Cejudo satte stopp för detta och tog över titeln. Cejudo har försvarat sitt bälte en gång, efter att ha besegrat den tidigare Bantamviktmästaren amerikanen T.J. Dillashaw genom knockout.


Titelmatchen i kvinnlig flugvikt står mellan kirgisiska Valentina Shevchenko och amerikanskan Jessica Eye. Shevchenko, som enbart förlorat tre matcher i sin karriär, kröntes till flugviktsmästarinna efter att ha vunnit mot polskan Joanna Jędrzejczyk. Nu är planerna att försvara sin titel för första gången.Tittar man på oddsen så lutar det starkt mot att hon kommer att lyckas med detta, med vinnarodds på låga 1.10 jämfört med 6.65 för Eye. UFC.s karismatiske VD Dana White tror dock att det nu är dags för UFC-veteranen Jessica Eye att överraska och ta över titeln. Efter fyra raka förluster klev hon i januari 2018 ned en viktklass och stod därefter för tre starka vinster, vilket nu gör att amerikanskan är rankad femma i världen.


Övriga matcher på matchkortet är mellan amerikanskan Tatiana Suarez och Nina Ansaroff, också hon från USA, i kvinnlig stråvikt, där Suarez håller i titeln. Även Felice Herrig från USA och kinesiska Xiaonan Yan kommer att mötas i kvinnlig stråvikt. I kvinnlig flugvikt möts amerikanska Katlyn Chookagian och skotska Joanne Calderwood. I tungvikt möts australiske Tai Tuivasa och bulgaren Blagoy Ivanov under galan i Chicago.

2018 var ett riktigt spännande år för MMA-fansen. Och det ser helt klart ut som om 2019 har alla chanser att blir ett ännu häftigare år, nu när sporten vuxit sig starkare än någonsin. Så vi hoppas på knockout i Chicago!

Continue Reading

Knockout

10 fall av matchfixning i MMA

Det är sällan som vi hör något om matchfixning inom MMA. Men precis som i andra sporter sker det utan att vi vet om det. Här har ni 10 misstänkta fall.

Published

on

By

Continue Reading

Knockout

Rysk kickboxare knockar sin student medvetslös

Vilken idiot till instruktör. Undrar om studenten återvände till klubben för fler träningar? Nja.

Published

on

By

Continue Reading

Trender