KONTAKTA MED OSS

MMA

Alexander Gustafsson var jättenära att ge upp MMA-karriären

Gustafsson talar ut efter förlusten på hemmaplan.

Publicerad

den

gustafsson_ledsenMMA-stjärnan Alexander Gustafsson berättar för Expressen att han var nära att ge upp karriären efter den tuffa knockoutförlusten mot Anthony ”Rumble” Johnson på Tele2 Arena tidigare i januari. Hans svåraste period i livet.

– Det har absolut varit min svåraste period i livet så här långt. Jag var helt seriös med att sluta med min karriär.

– Jag skiter i egentligen i titeln, det var att jag torskade inför min hemmapublik.  Mina kusiners kusiner var på plats. Den matchen jag inte fick förlora förlorade jag. Det tog bara för hårt, säger 28-åringen.

Hur nära var du att lägga av?
– Jag tänkte på det. Jag pallade inte fortsätta. Jag var jättenära på att sluta.

Vad får dig att fortsätta?
– Jag har fått så mycket kärlek från alla fans, nära och kära och mitt team. Jag fick bita i det sura äpplet och nu har jag en ny match som gjort mig väldigt motiverad.

– Hade jag inte velat göra det här längre hade jag slutat. Men jag vill fortsätta. Det är inget snack om det. Ingen tvingar mig. Jag gör inte det här för pengarna utan för att bli bäst i världen.

Som tur är för oss svenska kampsportsfans kommer Mauler fortsätta sin karriär. Den 20 juni möter han brassen Glover Teixeira i Berlin.

Fortsätt läsa