KONTAKTA MED OSS

MMA

Chockbeskedet: Alexander Gustafsson får titelmatch mot Daniel Cormier

Här kommer årets mest oväntade MMA-beskedet. Alexander Gustafsson får möta Daniel Cormier om UFC-bältet den 5 september.

Publicerad

den

Alexander ”The Mauler” Gustafsson är mannen som UFC-presidenten Dana White funderar på när det kommer till nästa titelutmanare för nykrönte UFC-mästaren Daniel ”DC” Cormier. Detta meddelade White i FOX Sports 1 under torsdagsnatten svensk tid.

Vi tittar på Alexander Gustafsson, förklarade White.

Beskedet kommer som en chock för de flesta då Gustafsson förlorade sin senaste match på knockout mot Anthony Johnson på Tele2 arena tidigare i januari. Samme Johnson gick den 23 april match mot Cormier om det vakanta mästarbältet som Jon ”Bones” Jones blev fråntagen tidigare i år. En match som Cormier vann på submission i den tredje ronden.

Det har under senaste veckan ryktats flitigt om att Ryan Bader kanske skulle bli Cormier nästa titelmotståndare. Bader har flera raka segrar bakom sig, men är trots sin segertrend inte en av lätta tungviktsdivisionens mest populära fighters.

Uppdatering: Senare under natten bekräftade den spanska versionen av UFC:s officiella hemsida att matchen mellan Cormier och Gustafsson är bokad och klar. Den sker på UFC 191 den 5 september på MGM Grand i Las Vegas.

Fortsätt läsa