KONTAKTA MED OSS

Lista

Allt om Attraktionslagen – Tips & Övningar

Publicerad

den

Stjärnklar himmel med texten: Attraktionslagen - Övningar & Tips

En av de senaste trenderna inom den holistiska, pseudo-psykologiska, New Age-sfären av samhället är idén om Law of Attraction, Attraktionslagen. Ironiskt nog är det väldigt många svenskar idag som är attraherade av just det här fenomenet. Attraktionslagen säger i stort sett att du kan få allt du önskar, så länge du fokuserar riktigt noggrant på det. I den här artikeln skall vi ta en närmre titt på vad Law of Attraction är samt några tips på hur man genomför dess meditationsorienterade övningar.

The Law of Attraction – dra till dig universums önskningar

The Law of Attraction, eller attraktionslagen som det heter på svenska, är en teori om att universum kontrolleras till vis del av en regel som säger att lika energier håller samman. Det här är helt enkelt en så kallad holistisk världsåskådning, där du skall kunna få samt uppnå det du önskar enbart genom att fokusera dina tankar på det. Därefter så kommer dessa tankar att resultera i att dina önskningar uppfylls, tack vare att universum vill para ihop tanke med realitet.

En tanke på en önskning attraherar alltså det du önskar efter, vilket sedan blir ditt. Det är mer eller mindre vad lagen säger i korta ord. Vare sig det fungerar eller ej är upp till dig att utforska. Det har utförts några vetenskapliga studier som kan knytas till attraktionslagen, dock har dessa som bäst blivit resultatlösa.

Det finns dock ett antal kändisar som säger sig ha dragit nytta av attraktionslagen. Bland dessa finner man bland annat skådespelaren Jim Carrey, Tv-profilen Oprah Winfrey samt MMA-utövaren Conor McGregor. Om du vill veta hur man bär sig åt för att meditera i enlighet med vad Law of Attraction säger, kan du läsa vidare här nedan.

8 tips & attraktionslagen övningar

Här har vi listat åtta tips samt små övningar som du kan pröva på för att se om du kan gagnas av teorin kring Law of Attraction.

Övningar & tips Ändamål
1.       Fokusmeditation Fokusera på vad du vill åstadkomma med ditt liv
2.       Meditera stressfritt Känn varken en press eller stress för att uppnå vad du önskar dig
3.       Var målinriktad Tänk inte att du kommer att misslyckas
4.       Förlåtelse Våga förlåta både dig själv som andra för allt det onda som drabbat dig i livet
5.       Frekvenshöjning Finn glädje i vardagen i vad du tycker om att göra för att höja frekvensen av din meditation
6.       Var tacksam Finn uppskattning för vad du redan har i ditt liv
7.       Visualisera dina önskningar Föreställ dig så verkligt som möjligt det du eftersöker med din meditation
8.       Fokusera på lyckliga känslor Det är viktigt att du är i ett mentalt stadie av lycka och glädje

 

Fokusmeditation

Illustrerad mediterande kvinna

Den viktigaste aspekten av all meditation som är relaterad till attraktionslagen är fokus. Du måste vara helt inställd på att lägga ner all din tankekraft på det du önskar. För det här behöver du först och främst en lugnande plats att utföra din meditation på, där du är fri från störande elementet. När dit fokus ligger på dina tankar, behöver du även behålla det under en längre tid. Enbart några sekunder kommer inte hjälpa dig. Du behöver alltså även tid för att meditera.

Meditera stressfritt

Likväl som du inte vill bli störd under din meditation, behöver du även vara helt fri från stress. Stress och de tankar som kommer med den är väldigt negativt, inte bara för attraktionslagen övningar, utan även i livet rent generellt. Du behöver därför se till så att du inleder din meditation utan några inslag av stress, samt att du inte känner press på att lyckas. Enligt de som tror på universums krafter, är det viktigt att du låter önskningarna ta sin tid för att uppfyllas.

Var målinriktad

Du behöver inte enbart vara fokuserad på vad du vill uppnå med dina attraktionslagen övningar under tiden som du mediterar. Du bör även leva ett målinriktat liv där du anpassar din vardag utefter vad du vill uppnå. Det här är även något som är generellt bra, universums inblandning eller ej. Med klara mål att sträcka dig efter, kommer du inge både mening och syfte i livet.

Förlåtelse

Kramande par

Det är aldrig en god idé att vandra omkring och vara bitter antingen på dig själv eller andra människor. I stort sett alla av världens stora religioner förespråkar för att du skall vara förlåtande gentemot dina medmänniskor. Det här finner du även med attraktionslagen kärlek. Du bör ursäkta andra personers övertramp samt förlåta dem för det illa dom gjort dig. Det viktigaste är dock att du även tillåter dig själv misstag i livet. Att hysa agg gentemot sig själv är mycket skadligt, särskilt för ditt mentala välmående. Förlåt därmed dig själv.

Frekvenshöjning

För att du skall få känna attraktionslagen kärlek behöver du vara i en god sinnesstämning så ofta som det bara går. Försök därmed finna så mycket nöje du bara kan i din vardag. De simplaste av aktiviteter eller sysselsättningar kan vara en tillflykt från stressen och eländet som livet tvingar på oss. Du behöver således inte känna skuld över att du tar tid för dig själv att finna glädjen och lyckan. Detta kan även hjälpa dig uppnå det du önskar, meditation eller ej.

Var tacksam

Även om många anser att deras liv kan bli bättre, är det alltid bra att vara tacksam för vad du har nu. För en god mental hälsa måste vi först och främst finna oss i den livssituation som vi befinner oss i. Det samma gäller för dem som vill pröva på att förbättra sina liv genom attraktionslagen övningar. Du får därmed ta dig tid till att granska ditt nuvarande liv och inse allt det goda som du har tillhands idag. Med detta ordnat, kan du därefter ställa in dig på att försöka nå det du vill ha i väg av livet genom meditation och önskefyllt tänkande.

Visualisera dina önskningar

Kvinna med tankebubbla

När du väl sätter dig ner för att meditera i enlighet med Law of Attractions regler, behöver du veta hur du skall fokusera dina tankar. Det bästa tipset är att du med stängda ögon visualiserar det du vill uppnå i ditt inre. Oavsett vad det rör sig om, skall du skapa dig en mental bild av det du önskar dig.

Fokusera på lyckliga känslor

Det sista vi kan nämna här är hur viktigt det är att du känner dig allmänt lycklig i ditt vardagliga liv. Det här är något du kan göra oavsett om du försöker få dina önskningar uppfyllda genom attraktionslagen kärlek eller om du bara vill leva ditt liv väl. Närhelst du får möjlighet till det, bör du således lägga ner tid på att bättra på humöret genom lyckliga och glädjerika tankar.

Fortsätt läsa