KONTAKTA MED OSS

Lista

Världens 5 dyraste bostäder

Publicerad

den

Villa i solnedgång

Vem har sagt att det är billigt att bo bra? Inte de personer som införskaffat sig en av de fem bostäder vi kommer ta upp här! Dessa magnifika byggnadskomplex kan uppnå kostnader av stratosfäriska höjder! Så, hur bor man bäst? Kolla in listan här nedan!

Fem fånigt dyra hus

Sköldpaddor har det otroligt enkelt, när man tänker efter. De föds in i det hem de kommer spendera resten av livet i. De slipper således de utgifter som kommer för oss människor när vi skall hitta en plats att bo på. Så länge man dock har ett tak över huvudet, bör man vara nöjd. Men för vissa av oss är komfort bara något som kan upplevas efter att man spenderat ohyggliga summor pengar. För det absolut rikaste skiktet i samhället finns det således hus och bostäder som är helt vanskligt lyxiga. Dessa kommer även med ett pris som är ouppnåeligt för den stora massan, likt dessa gigantiska hem här nedan.

5. Les Palais Bulles – $390 miljoner

Les Palais Bulles

Den femte dyraste privata bostaden i världen är ett komplex beläget vid medelhavskusten. Les Palais Bulles (Bubbelpalatset) byggdes under fjorton år mellan 1975-1989 och står idag med ett värde av cirka $350 miljoner. Byggnaderna har en rund form likt bubblor, därav namnet. Utöver flertalet sovrum, kök och gym, finner man även tre pooler samt en fullskalig biosalong med upp till 500 sittplatser. I dagsläget ägs denna underliga bostad av klädesikonen Pierre Cardin.

4. Villa Les Cèdres – $450 miljoner

Nästa hus är även det beläget vid medelhavet, dock får man punga ut ytterligare $60 miljoner för att få händerna på den här bostaden. Villa Les Cédres är nämligen värderat till ett pris av hela $450 miljoner. Villan, vilken snarare är ett smärre palats, byggdes under 1830-talet och har bland annat ägts av kungligheter i form av Leopold II av Belgien. Utöver 14 sovrum, ett gigantiskt stall samt en stor pool, kommer Villa Les Cédres med cirka 35 tunnland av trädgårdar och härlig grönska.

3. Villa Leopolda – $750 miljoner

Villa Leopolda

Villa Leopolda är även det ett gigantiskt bostadskomplex som är beläget i Frankrike. För en nätt liten summa på $750 miljoner kan man så köpa sig en underbar tillvaro i medelhavssolen. Alla de byggnader som ingår på tomten täcker ett stort område på cirka 50 tunnland, varpå man bland annat hittar över 10 sovrum, en helikopterlandningsplatta, flertalet kök (inklusive ett utomhus) samt en underbart stor pool att svalka sig i. Huset ägs idag av en änka till en libanesisk bankir.

2. Antilla – En miljard dollar

Man måste verkligen slå på om man skall skapa den näst dyraste bostaden i världen. Precis detta är vad man gjorde under konstruktionen av Antilla-byggnaden, vilken är belägen i Mumbai, Indien. Här kommer det inte på tal om ett villa-stuk eller ens ett palats. Antilla är ett regelrätt höghus för en ensam ägare på 27 våningar.

För en miljard dollar får du således en bostad som bland annat innehåller flertalet våningar som garage, tre landningsplattor för helikoptrar, flertalet biosalonger, ett spa samt ett rum helhjärtat dedikerat till glass. Du får dock vara redo på att lägga ut lönekostnaderna för huspersonalen, då de uppnår hela 600 stycken.

1. Buckingham Palace – 2,9 miljarder dollar

Buckingham Palace

Sist, men som listan vittnar om även störst, har vi så den dyraste privata bostaden i världen. Föga förvånande är det kungligheter som innehar det här lilla huset. Buckingham Palace är det centrala palats som huserar regenten i Storbritannien. beläget i mitten av London, sitter så kungar och drottningar i en guldförgylld tillvaro, dagligen uppassad av mängder av tjänstefolk.

Det är inte direkt lätt att sätta ett pris på Buckingham Palace, då det är lika mycket ett nations- och kulturarv som det är en bostad. Dock uppskattas hela paketet kosta nästan tre miljarder dollar om det skulle läggas ut på marknaden idag. För de pengarna får man dock mycket. Palatset innehåller 775 rum totalt, varav 78 är badrum och toaletter.

Fortsätt läsa