KONTAKTA MED OSS

Lista

Världens 8 dyraste klockor

Publicerad

den

dyra armbandsur huvudbild

Ibland kan det kosta hiskeligt med pengar för att hålla koll på tiden. I en alltmer digitaliserad värld, har dock armbandsuren sett något av en utveckling de senaste åren. Idag används de mer som lyxiga accessoarer. Nedan kommer nu världens åtta dyraste klockor att listas.

Varje minut är värd sin vikt i guld

Förgången är den tid då armbandsurens primära funktion var att underrätta om vilken det är. Detta må ha varit fallet för ett par decennier sedan, dock inte längre. Idag använder vi först och främst telefonen till att få reda på vad klockan är. Detta faktum betyder inte dock att armbandsurens tid är förbi. Tvärtom har de sett en återupplivning som ett smycke runt våra handleder.

Med alltmer extravaganta versioner för var dag som går, kan idag ett armbandsur uppnå helt ofantliga summor pengar i kostnader. Nedan har vi nu sammanställt en lista på de åtta dyraste klockorna tillgängliga idag. Det här är priser som verkligen får en att uppskatta tidshållningen!

8. Patek Philippe Stainless Steel Ref. 1518 – $12 miljoner (ca. 103 miljoner kronor)

patek-philippe-stainless-steel-ref-1518

Det första inslaget på den här listan är av en modell som såg sin uppenbarelse redan i 1941. Även då var armbandsuret Patek Philippe Stainless Steel Ref. 1518 ett dyrt inköp. Dock har priset på den här klockan nått helt ofattbara summor pengar idag. Önskar man köpa sig en sådan här att böra rund på handleden får man punga ut cirka hundramiljoner svenska kronor!

7. Jacob & Co. Billionaire Watch – $18 miljoner (ca. 155 miljoner svenska kronor)

jacob-co-billionaire-watch

Som märks, kommer priserna bara att bli än mer absurda ju längre den här listan lider. Enbart på nionde plats finner man armbandsuret Jacob & Co. Billionaire Watch tillverkat i 2015 som kommer att kosta sin kund en nätt liten summa på cirka hundrafemtio miljoner kronor. Klockan är gjord i 18-karat guld och finns att köpa via auktion.

6. Rolex Paul Newman Daytona Ref. 6239 – $18.7 miljoner (ca. 161 miljoner kronor)

rolex-daytona-paul-newman-ref-6239

Vad är en lista över dyra armbandsur utan en Rolex? Märket är mer eller mindre synonymt med luxuös tidshållning. På plats nummer åtta finner vi Rolex Paul Newman Daytona Ref. 6239 uppkallad efter den amerikanske skådespelaren Paul Newman. Den här modellen tillverkades i 1968 och består av rostfritt stål. När den såldes på auktion i 2017, gick den för ett pris på cirka hundrasextio miljoner kronor.

5. Chopard 201-Carat – $25 miljoner (ca. 215 miljoner kronor)

chopard-201-Carat

Det sägs att diamanter varar för evigt. Om inget annat kan det här armbandsuret testa den teorin tack vare sin klocka. Chopard 201-Carat är mindre av ett armbandsur och mer av ett kluster av diamanter, 874 för att vara mer exakt. Detta ligger till grund för det enorma pris som satts på denna glittrande accessoar, vilket uppnår cirka tvåhundrafemton miljoner svenska kronor.

4. Patek Philippe Henry Graves Supercomplication – $26 miljoner (ca. 223 miljoner kronor)

patek-philippe-henry-graves-supercomplication

Dessa galna priser fortsätter att stiga stadigt. Nästa inslag på listan kommer ännu en gång från den urmakaren Patek Phillipe, dock är priset något mer bastant än listans nummer tio. Patek Philippe Henry Graves Supercomplication tillverkades i 1932 och är gjord i guld. Den såldes under en auktion i 2014 för ett helt ofantligt pris som uppgick till cirka tvåhundratjugotre miljoner svenska kronor.

3. Breguet Grande Complication Marie Antoinette – $30 miljoner (ca. 258 miljoner kronor)

breguet-grande-complication-marie-antoinette

Är det möjligt att gissa vem det här uret skall ha varit beställt av? Som namnet avslöjar, säger sagan kring Breguet Grande Complication Marie Antoinette-klockan att det var just Frankrikes sista drottning som önskade få den gjord. Det tog dock cirka fyrtio år innan den var klar i 1827, och Marie Antionette hade då sedan länge förlorat huvudet till giljotinen. I stället går den att köpa idag för en summa på nästan tvåhundrasextio miljoner svenska kronor.

2. Graff Diamonds The Fascination – $40 miljoner (ca. 343 miljoner kronor)

graff-diamonds-the-fascination

Det näst sista inslaget på den här listan över världens dyraste armbandsur lever verkligen upp till rubriken. Tillverkad i 2015 slogs det på den luxuösa trumman när Graff Diamonds The Fascination-uret blev tillgängligt för inköp. Det handlar dock om helt stratosfäriska summor för den som önskar bära den här klockan täckt i dyrbara diamanter. Priset som det står idag ligger på runt trehundrafyrtio miljoner svenska kronor.

1. Graff Diamonds Hallucination – $55 miljoner (ca. 472 miljoner kronor)

graff-diamonds-hallucination

Ädelstenshandlaren Graff Diamonds har äran att inneha de två dyraste armbandsuren i världen. Om den ovannämnda var ett riktigt kostsamt exemplar, är det inget mot vad Graff Diamonds Hallucination-uret går för. Likt The Fascination-modellen är den här klockan förgylld av tillsynes världens alla diamanter. Detta förklarar varför klockan kostar över fyrahundrasjuttio miljoner svenska kronor! Innan ett inköp av det här armbandsuret får man ta sig en liten tankegång. Vill jag kunna säga vad klockan är, eller vill jag kunna finansiera en militärkupp i Sydostasien? Priset är mer eller mindre det samma.

 

Fortsätt läsa