KONTAKTA MED OSS

Hemskt

3 tragiska WWE-öden

Publicerad

den

amerikansk brottning huvudbild

Det är ingen hemlighet att det är vanligt med en alltför tidig bortgång inom den amerikanska brottningsvärlden. De män och kvinnor som utövar denna underhållningsform tycks förlora en ansenlig bit av livslängden när de kliver in i ringen. Nedan kommer vi lista tre amerikanska brottare med mycket tragiska öden.

När strålkastarljuset slocknar

Det är inte alltid lätt att vara en kraftigt muskulös man iklädd trikåer. Särskilt om dessa ackompanjeras av glitter, hög musik och vansinniga manövrar i en brottningsring. Den amerikanska underhållningsbrottningen må vara ett fenomen som inte tilltalar alla svenskar. Fejkat, överdådigt och med de mest bisarra händelseutvecklingarna i storyn känns som något hyperamerikanskt i grunden. Den typen av nöje tycks som handen i handsken för en nation som prioriterar egot och överdriven, ytlig maskulinitet.

De personer som ligger bakom de olika karaktärerna i brottningsringen tycks leva ett liv fyllt med äventyr och rikedom. Välkända namn som följs av en stor skara beundrare såväl i USA som i den övriga världen. Det kan dock vara en tillvaro som skär ut stora delar av den såväl fysiska som psykiska hälsan. Amerikanska brottare lever förvånansvärt korta liv jämfört med resten av befolkningen, ett otäckt fenomen som fått folk att ifrågasätta rutinerna som ingår i en brottares vardag. Vare sig det handlar om drogmissbruk, hjärtinfarkter eller självmord, faller dessa atleter likt flugor runtom den största organisationen i deras yrke, WWE. Nedan skall vi nu ta en titt på tre WWE-öden som hade en minst sagt tragisk utgång.

Chris Benoit, självmord

Chris benoit

Brottaren Chris Benoit föddes och växte upp i USAs granne till norr, Kanada. Där hade han redan vid 18-års åldern lyckats ta sig in på en av de bästa gymmen i landet för framtida underhållningsbrottare. Storvuxen och stark, låg Benoits kvalitéer i hans fysiska förmåga. Långt ifrån en showman, uppskattades han av fansen för vad han utförde i ringen. Benoit brottades i WWF (senare WWE) mellan 2000-2007, då hans liv som psykologiska välstånd plötsligt tog en fruktansvärd vändning.

Under sin tid i WWE fann han kärleken i en kvinnlig brottare vid namn Nancy. De två gifte sig prompt och såg snart även en tillökning till sin lilla familj i en son som fick namnet Daniel. En morgon i 2007 skulle dock den lilla, om än framgångsrika brottningsfamiljen slås i spillror. Av någon anledning, bestämde sig Chris för att plocka fram ett hagelgevär. Han laddade det dödliga vapnet med skarp ammunition och iscensatte sedan ett fruktansvärt brott. Med geväret i hand sköt han ihjäl både sin fru som sin son, innan an vände pipan mot sig själv och tryckte av. Alla tre förklarades som avlidna på platsen i ett fall som rubricerades som ett mord/självmord.

Owen Heart, fallolycka

Owen Heart

Owen Heart var under sin tid en av de mest populära brottarna i WWE. Han besatt både fysiken som charmen för att få publiken på sin sida och sades vara en högst professionell medarbetare. Heart brottades i organisationen tillsammans med sin bror Bret Heart. De två såg stora framgångar som tillhörandes WWEs elitskikt av atleter. Medans Owen var den mer storvuxne av de två, var Bret en kraft i sig med sin ofantliga personlighet och showman-kvalitéer. På höjden av sin karriär skulle Owen Heart dock gå sin död till mötes under mycket otäcka omständigheter.

Under ett evenemang den 23 maj 1999 var det tänkt att Owen, då i rollen som sin karaktär Blue Blazer, skulle firas ner med hjälp av en anordning från taket in i ringen. Fastspänd högt över publiken, lystes så Heart upp av strålkastarljusen inför sin imponerande entré. Till en början tycktes allt gå väl. Folkmassan nere på marken hurrade högt för sin hjältes ankomst, när Heart sakta men säkerligen kom allt närmre ringens canvas. Det gick dock inte snabbt nog. När han fortfarande var cirka 20 meter över marken, så brast anordningen han satt fastspänd i. Heart föll hela distansen, och förblödde kort därefter till följd av en avsliten aorta. Han blev 34 år gammal.

Randy Savage, hjärtstopp

Randy savage

Randy Savage är möjligen en av de mest populära amerikanska underhållningsbrottarna genom alla tider. Han står på toppen av kändisskapet inom branschen tillsammans med Hulk Hogan och The Rock. Savage hade en lång och gedigen karriär bakom sig. Han höll vid ett antal gånger bälten i organisationen under sin välkända karaktär ”Macho Man” och var utan tvekan en publikfavorit genom sin karriär. Ett imponerande fysiskt exemplar och med en personlighet som minst sagt var extravagant, definierade Savage WWE-eran (då WWF) under 80- och 90-talet. Det var därmed ett trist öde som den en gång hyllade slagskämpen gick till mötes.

Efter att ha fått se sin fru dö av en överdos i 2003, blev det bara mer tragedi som följde Savage åt på livets väg. Tack vare de skador han ådragit sig under sin tid i den professionella brottningsringen, tvingades han vända sig till droger för att stilla smärtan i kroppen. Det tros att det var dessa preparat som låg till grund för hans bortgång i 2011, blott 58 år gammal. Savage led en hjärtinfarkt medans han satt bakom ratten på en bil. Följaktligen så var den då medvetslöse mannen med om en hemsk olycka. Även om kraschen i sig var makaber, fastslogs det att det var hjärtinfarkten som blev den avgörande dolkstöten som satte slut för hans liv.

 

Fortsätt läsa